Societate

articolul anterior articolul urmator

Valeriu Gheorghiţă: Avem peste 4,7 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă, ceea ce este un mare avantaj

4
21 Jul 2021 21:17:58
Autor: News.ro
Medicul Valeriu Gheorghiţă Foto gov.ro
Medicul Valeriu Gheorghiţă Foto gov.ro

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că în România sunt 4,7 milioane de persoane cu schema completă de vaccin împotriva SARS CoV-2, ceea ce este un mare avantaj, comparativ cu alte state care au prelungit intervalul dintre cele două doze, în contextul apariţiei variantei virale Delta. Cu toate acestea, Gheorghiţă recunoaşte că acoperirea vaccinală nu este suficientă.

”În momentul de faţă vorbim de peste 4,9 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză, peste 4,7 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă, ceea ce este un mare avantaj, spre deosebire de celelalte ţări care au decis să prelungească intervalul dintre cele două doze şi vedem, în perspectiva acestei variante virale Delta, cât de importantă este vaccinarea cu schemă completă, pentru a  ne proteja pentru riscul de spitalizare şi deces. Suntem la 7 luni de la debutul campaniei de vaccinare, dacă ne uităm la valori absolute, dacă ne uităm la valori de acoperire vaccinală, nu este suficientă faţă de imunitatea colectivă propusă de peste 70%, însă eforturile noastre vor fi susţinute în perioada următoare şi în ceea ce priveşte partea logistică, partea organizatorică şi în ceea ce priveşte partea de comunicare şi de informare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Antena3, miercuri seară.

Întrebat cum vor fi convinşi să se imunizeze cei care nu s-au vaccinat până acum, Gheorghiţă a declarat că aceasta este o misiune dificilă.

”Este o misiune dificilă mai ales în contextul în care segmentul populaţional căruia ne adresăm acum este tocmai segmentul pe pe o parte ezitant, pe de o parte segmentul dezinteresat de tot ce înseamnă protejarea sănătăţii personale şi a sănătăţii colective. De aceea cred că este greu tot acest proces de convingere în ceea ce priveşte beneficiile vaccinării.Sigur că evoluţia epidemiologică favorabilă a demotivat o bună parte dintre persoane în sensul în care nu neapărat au renunţat la ideea de vaccinare, ci au decis să amâne acest demers, dar aş vrea să transmit un mesaj clar, că este perioada oportună în care putem să ne vaccinăm pentru că un val patru de o amplituine importantă poate să fie prevenit, încă avem timp în această perioadă, să putem preveni o creştere importantă a numărului de cazuri”, a declarat Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a adăugat că se observă o creştere cu 50 la sută a cazurilor în România, în ultimele şapte zile.

”Dacă ne uităm la media cazurilor, în România, din ultimele 7 zile, constatăm o creştere cu 50% faţă de  media cazurilor din cele 7 zile precedente”, a declarat Gheorghiţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Russians, go home
21.07.2021, 22:32:57

Totul a fost degeaba daca mai apar alte mutatii din China si India.

-5 (7 voturi)
Ionel Niculaie
22.07.2021, 00:00:41

Păcat ca porți o uniforma a Țării Românești! Tu și toți cei ce va faceți vinovați de genocid românesc veți sfarsi precum Elena și Nicu, la un zid!

-6 (8 voturi)
defu gabi
22.07.2021, 00:57:38

Crezi ca mai apuca astia sa ajunga la un zid?! Primii 5-10 de la varf, putin spre deloc cunoscuti publicului, o taie cu primul si ultimul avion in tarile calde iar lacheii de genul polcovnicului astuia pensat si a lui al-rafat cu toata ceata sfarsesc striviti in picioare de multimea dezlantuita...

-4 (6 voturi)
dumitru lazar
22.07.2021, 07:37:45

4,7mil. x 0,15 fac 705.000 de intepati care au sansa maxima la delta

-6 (6 voturi)
Modifică Setările