Societate

articolul anterior articolul urmator

Valeriu Gheorghiţă a discutat cu omologul din Portugalia despre cum să impulsioneze campania de vaccinare în România

11
19 Oct 2021 19:42:13
Autor: News.ro
Valeriu Gheorghiţă: Scopul campaniei din Portugalia a fost de a schimba mentalitatea populaţiei faţă de vaccinare, Foto: Arhivă
Valeriu Gheorghiţă: Scopul campaniei din Portugalia a fost de a schimba mentalitatea populaţiei faţă de vaccinare, Foto: Arhivă

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a discutat, marţi, cu omologul din Portulagalia, Henrique Gouveia e Melo, despre posibilităţile de a impulsiona campania de vaccinare în România. Potrivit CNCAV, prin comunicare efieicntă, Portugalia a reuşit să scadă procentul de persoane care refuzau vaccinarea, de la 40%, la doar 2%.

”În vederea optimizării campaniei de vaccinare din România, col. dr. Valeriu Gheorghiţă a avut astăzi o întâlnire, în sistem de videoconferinţă, cu viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, coordonatorul campaniei de vaccinare din Portugalia. Din perspectiva campaniei de vaccinare din România, preşedintele CNCAV a prezentat situaţia la zi şi principalele probleme identificate pe parcursul derulării acesteia”, a transmis, marţi, CNCAV, într-un comunicat de presă. 

Potrivit documentului, viceamiralul Henrique Gouveia e Melo a apreciat în termeni pozitivi modul de organizare logistică a campaniei de vaccinare din România. 

Acesta a precizat că Portugalia şi-a axat campania de vaccinare pe trei piloni principali: leadership, campania de comunicare şi organizarea efectivă a procesului de vaccinare. 

”În ceea ce priveşte leadershipul, au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanţii asociaţiilor profesionale de medici, asistenţi, farmacişti, precum şi cu asociaţiile de pacienţi cu boli cronice şi s-au stabilit principalele elemente de mesaj, care să fie susţinute public într-o manieră unitară” a precizat viceamiralul portughez. 

Viceamiralul Henrique Gouveia e Melo a vizitat de mai multe ori centrele de vaccinare şi a interacţionat cu populaţia, reuşind să transforme campania de vaccinare într-o adevărată ”campanie militară împotriva virusului”, folosind toate „armele” medicale şi ştiinţifice posibile. Rezultatul a fost mobilizarea întregii ţări în lupta împotriva pandemiei. 

”Scopul campaniei din Portugalia a fost de a schimba mentalitatea populaţiei faţă de vaccinare, reuşind să scadă procentul de persoane care refuzau vaccinarea, de la 40%, la doar 2%”, a mai transmis CNCAV. 

”Mesajul meu pentru populaţie a fost foarte simplu. Toţi oamenii vor fi vaccinaţi până la urmă, unii de virusul periculos, impredictibil şi cu efecte devastatoare, iar alţii de vaccinul sigur, predictibil şi eficient. Nu trebuie să ne întoarcem în trecut, ci să privim spre viitor cu încredere, având în vedere că vaccinurile sunt cele care ne-au protejat şi au prelungit speranţa de viaţă. La noi, dezinformarea a fost combătută mediatic de întreaga comunitate medicală şi portughezii au înţeles că nu trebuie să susţină, să promoveze şi să încurajeze mesaje împotriva sănătăţii şi normalităţii” a menţionat viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, citat de CNCAV. 

România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte procentul persoanelor vaccinate.  Recent, numărul celor vaccinaţi cu cel puţin o doză a ajuns la 6 milioane.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

jingle jingle
19.10.2021, 19:46:15

ultima data cind m-a interesat subiectul erau 300 de cretini pe zi. azi vad ca sint 561, ceea ce este extraordinar si mult mai mult decit ne-am fi asteptat. Ca sa avem o romanie ca afara, totusi, numarul asta trebuie multiplicat. https://youtu.be/xOqOx-o5vP8 https://youtu.be/aXTHSBOhyU4 desigur, vaccinarea si OMS o sa ne bage bete-n roate asa ca trebuie un mini manual pentru fsn-istul care se simte rau: #1: Nu te duci pe jos sau cu masina personala la spital. sa fie clar. ca orice dac liber, folosesti taxiul sau metroul.Nu iei drumul cel mai scurt. pe o cartela de metrou poti face cite ture vrei. foloseste chestia asta. invata bancuri cu pompieri sau orice cuvint care produce aerosoli. spune bancuri pe unde apuci. saliva pe clanta nu merge. au testat-o si doar prin aerosoli se transmite infectia. #2: viziteaza-ti toate rudele. chiar daca-ti este rau, mai ai totusi timp sa-ti vizitezi toate rudele. fa-o. #3: iti scoti bateriile de la telecomanda si lasi televizorul pe RomaniaTV, Sosoaca sau Bitman. Ala mai si cinta asa ca ai distractie. doar asa nu ne vom vinde tara. succombare placuta. Lui zamolxe nu-i mai spune nimic, oricum nu intelege.

+14 (20 voturi)
R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
19.10.2021, 19:52:24

Portughezii sunt latini ca roumanii, dar nu si orthodoxi... deci n-au medici atotstiutori ca Mache... https://adevarul.ro/locale/constanta/ips-teodosie-nu-acceptati-vaccinati-aparati-constitutia-tarii-legile-europene-1_61690f255163ec427163f4a7/index.html

+12 (18 voturi)
costica cova
19.10.2021, 19:55:41

Domnule colonel, sînteți un tip cu mult bun simț și sînt sigur că nu rupeți pixul cînd semnați (așa cum o fac majoritatea politicienilor cînd semnează ) dar trebuiau puse minime condiți atunci cînd ați primit această sarcină.......Eu puneam una singură.....măi politicienilor dacă vă amestecați atunci conduceți voi....

-11 (15 voturi)
muresan anna
19.10.2021, 19:59:05

Cand marea masa a populatiei merge in siajul Sosoacai, e greu sa-i convingi ca impostura se plateste....cu viata! Oamenii educati stiu sa discearna!

+11 (19 voturi)
defu gabi
19.10.2021, 20:02:37

Tov. polcovnic Ghitza s-a dus degeaba la scoala, nu s-a prins nimic bun de el... Degeaba il intreaba pe portughez ceva. Problema vaccinarii e simpla. In conditiile in care au facut si fac reclama vaccinarii toti controversatii, politicienii penali, sifonarii de fonduri, agentii de vanzari produse pharma platiti pe ascuns, beneficiarii financiari ai pandemiei, doctorii spagari, felcerii esuati in politica, fii de tortionari sau de securisti, ziaristi miluiti etc., toata campania e ratata pentru vecie. Punct. Plecati acasa si stingeti lumina, luati salarii si sporuri degeaba, nu se mai poate repara nimic in materie de credibilitate. Daca serurile experimentale erau ceva bun se inghesuiau sa le recomande oameni integri din sistem, nu spagarii si politrucii...

-12 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările