Valeriu Gheorghiţă: La 1 august vom ajunge la un prag de imunitate colectivă cumulat de circa 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că estimările autorităţilor arată că, până la 1 august, aproximativ jumătate din populaţia României va avea o formă de imunitate faţă de infecţia cu SARS-CoV-2, fie prin vaccinare, fie în urma trecerii prin boală.

„Ţintele şi obiectivele de vaccinare se bazează în mod deosebit pe atingerea pragului de imunitate colectivă care să îşi aducă beneficiile în ceea ce priveşte controlul epidemiologic. Acesta este motivul pentru care ne dorim o amplificare a campaniei de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă. 

Conform acestuia, autorităţile estimează că jumătate din populaţia României va fi vaccinată, ori va fi trecut prin boală până la începutul lunii august. 

„Estimările noastre sunt că, undeva în august, la 1 august, vom ajunge la un prag de imunitate colectivă cumulat de circa 50%, ceea ce înseamnă vaccinare şi persoane care au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2. Ţinând cont de estimarea de evoluţie epidemiologică a numărului de cazuri, din fericire situaţia epidemiologică la nivel naţional este una bună, însă avem nevoie să consolidăm acest trend evolutiv favorabil şi să asigurăm acea predicţie pe termen lung, încât prin vaccinare, scăzând numărul persoanelor care sunt susceptibile la infecţie, să nu mai avem risc de recădere epidemiologică după ce relaxă etapizat şi progresiv toate aceste restricţii”, a explicat medicul.

Măsurile de relaxare anunţate de autorităţi depind de atingerea imunităţii colective. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite