Societate

articolul anterior articolul urmator

Valeriu Gheorghiţă nu crede că anul viitor va fi nevoie de o nouă campanie de vaccinare

5
22 Jan 2021 06:48:55
Autor: News.ro
Valeriu Gheorghiţă / FOTO Arhivă
Valeriu Gheorghiţă / FOTO Arhivă

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, nu crede că anul viitor va mai fi nevoie de o campanie de vaccinare. În cazul în care va mai fi nevoie de vaccinare, Gheorghiţă crede că s-ar putea face prin intermediul medicilor de familie, întrucât posibil să existe mai multe vaccinuri care nu necesită condiţii speciale. În plus, Gheorghiţă precizează că, dacă se ajunge la imunizarea colectivă, circulaţia virusului va scădea.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, joi seară, la B 1 TV, dacă la anul ne vom mai vaccina şi a precizat: ”Eu cred că nu vom mai avea o altă campanie de vaccinare şi, chiar dacă va fi nevoie de continuarea vaccinării împotriva COVID-19, cred că acest lucru poate să intre pe structura normală a  Programului Naţional de Vaccinare, prin reţeaua de medicină de familie, pentru că la acel moment sperăm să avem suficiente vaccinuri care să nu necesite condiţii speciale de păstrare şi de distribuţie”. 
 
Gheorghiţă este de părere că circulaţia cirusului va scădea, odată cu vaccinarea cât mai multor persoane. 
 
”La nivel global există un demers de accelerare a vaccinării colective şi de atingere a imunizării colective. Dacă vom reuşi, într-un an-un an şi jumătate să avem 5 miliarde de persoane imunizate circulaţia virusului va scădea şi se va reduce la nivel de cazuri sporadice, sezoniere şi nu mai are impactul acesta epidemic să impună vaccinare”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă. 
Acesta a afirmat că ”foarte probabil că acest virus va rămâne un virus circulant în populaţie, mai ales în sezonul rece”. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

dumitru lazar
22.01.2021, 07:26:53

Am inteles ca vaccinul asigura imunitate 8-10 luni , atunci la anul covidul nu va mai fi ? Superb !

-1 (3 voturi)
Ludwig
22.01.2021, 08:04:13

Gheorghita asta poti pune si un stalp de telegraf in locul lui ca tot aia e...

+1 (3 voturi)
Un cititor
22.01.2021, 07:46:11

Campania si vaccinarea merge dupa sintagma "Buna ziua, bat pari" !!! Lumea spune ca bonavii cronici sub 65 de ani nu se pot vaccina, pe motivul pervers si mincinos ca nu se vad in sistem. Pe de alta parte populistii care ne conduc, spun repetitiv aceeasi gogoasa ca in ac moment se vaccineaza si bolnavii cronici. In realitate bolnavii cronici sub 65 de ani sunt trecuti la "si altele", ei se vor vaccina ultimii, chiar dupa tinerii care oricum daca s-ar infecta, cei mai multi sunt asimtomatici. Sa vedem daca va raspunde cineva in caz ca un bolnav cu boli cronice sub 65 de ani va muri din cauza complicatiilor, pt ca guvernantii nu ii dau posibilitatea sa se vaccineze. Oalele se sparg in capul medicilor de familie care nu pot face altceva decat sa-i arate bolnavului ca in fisa medicala este relevata boala. In ac moment ne spun populistii ca vccineaza persoanele peste 65 de ani si pe cei cu boli cronice. In realitate ei vaccineaza pe cei peste 65 de ani (in limita locurilor). Daca printre acestia mai sunt si cu boli cronice....".norocul " lor. Si mai vaccineaza pe cei tineri sanatosi....carora oricum nu le pasa si nu au nicio problema daca iau sau nu infectia.

Un cititor
22.01.2021, 08:03:45

"Valeriu Gheorghiţă nu crede că anul viitor va fi nevoie de o nouă campanie de vaccinare." Noi inaintam cu viteza melcului......si..................pe ce te bazezi cand faci astfel de afirmatii ?! Populism si la militari !!!? Cu siguranta !!! In felul cum se inainteaza, la anul inca vor mai fi ramas suficienti doritori care nu au putut sa se vaccineze in ac prima campanie. Macar de i-ar vaccina si pe cei cu boli cronice ce nu au inca 65 de ani. O boala cronica nu apare subit, ci bolnavul o are de cel putin 10 ani, deci ea nu este intalnita doar dupa 65 de ani. Atat timp cat platforma nu iti ofera posibilitatea sa te inscrii,.....................cum apar populistii astia, exact ca politicienii populisti, cu minciuni in fiecare zi ?! ASA DEVII NECREDIBIL !!! TU AUTORITATE, ASA ITI SCAZI INCREDEREA IN POPULATIE !!!

Păcală
22.01.2021, 14:15:08

Despre colaborarea dintre Germania si Rusia in ceea ce priveste vaccinul Sputnik V, vaccin achizitionat de Ungaria de cateva sáptámáni(iar astázi mai nou 2 milioane de doze) si aspru criticat de EU se tace málc, se cenzureazá!!! Se tace málc si se cenzuzureazá si faptul cá mult criticatul guvern dictatorial a lui Orbán Viktor e cu vreo doi sau trei pasi inaintea desteptilor si impotentilor birocrati din Bruxelistan in ceea ce priveste vaccinul, vaccinarea si managemtul pandemiei Covid!!! Oare de ce?

Modifică Setările