Societate

articolul anterior articolul urmator

Valeriu Gheorghiţă: „România e pe locul 3 în ceea ce priveşte media numărului de doze din ultimele 7 zile, la suta de locuitori”. Problema cu care ne confruntăm

4
23 Jan 2021 18:56:16
Autor: George-Andrei Cristescu
Valeriu Gheorghita la Institutul Cantacuzino
Valeriu Gheorghita la Institutul Cantacuzino

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheroghiţă, a declarat  la Digi24 că România se află printre primele ţări din Europa ca acoperire a vaccinării. Totodată, a spus că în România numărul persoanelor care doresc să se vaccineze a crescut semnificativ, fapt care arată succesul campaniei de vaccinare.

"Avem un nivel de acoperire de 2% din populaţie şi ne situăm între primele ţări europene ca acoperire a vaccinării şi pe locul 3 în ceea ce priveşte media numărului de doze din ultimele 7 zile, raportat la suta de locuitori", a declarat Gheorghiţă la Digi24. 
 
"Odată cu etapa a doua şi procesul de imunizare a persoanelor internate în centrele medico-sociale, respectiv deschiderea centrelor pentru persoane vârstnice, cu boli cronice, persoane care desfăşoară activităţi esenţiale, numărul celor care s-au programat în vederea vaccinării a fost semnificativ mai mare şi depăşeşte numărul dozelor disponibile.
 
Ne bucură dorinţa românilor pentru activitatea de vaccinare. Trebuie să păstrăm acest echilibru între numărul de programări şi dozele disponibile, că să asigurăm rapelul persoanelor care au efectuat deja prima doză şi să vaccinăm persoane noi", a mai spus medicul Valeriu Gheorghiţă, potrivit Digi 24.
 
Valeriu Gheorghiţă a  explicat că un număr mai mic de doze primite în raport cu cererea este o problemă în toate Europa.
 
"Ne dorim o continuitate a activităţii de vaccinare, că să putem trece cât mai uşor peste această perioada dificilă, februarie, în care umărul de doze evident că nu satisface cererea pe care o avem la acest moment şi nu e o particularitate a României, ci la nivelul tuturor ţărilor europene. Pe 18 ianuarie, numărul dozelor pe care România le-a primit a fost cu 51% mai puţin decât era estimat", a spus acesta.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Mihai Tarnopol
23.01.2021, 19:38:44

Sa-nteleg că trolii și-au luat simbria degeaba? Gyuse, Marcus, Luwig, Tom Tomescu, Carmencita, Wolf, molfonix etc nu sunteți buni de nimic. Faceți umbră pământului degeaba.

-7 (13 voturi)
Edmond Wolf
23.01.2021, 21:40:34

Suntem ca și scăpați de pandemie. Ar fi indicat, după un asemenea mare succes, să trimitem personalul medical care și așa acuma pierde vremea că nu sunt vaccinuri, să meargă pe la vecinii țării noastre, să dea un impuls și acolo. De când i-am văzut pe Arahat și Gheorghiță întâmpinând vaccinul cu mare alai la intrarea din vamă am fost convins că va fi un mare succes. Trebuie să exportăm modelul...

-3 (5 voturi)
ladiana stan
23.01.2021, 19:55:13

Dle Dr Gheorghiță ceea ce declari pe la tv nu corespunde cu haosul din teren. Este o organizare f proastă, nu aveti controlul celor care trebuie vaccinati ca dovadă bătrânii, cei cu comorbiditati au rămas nevaccinati pt că ați permis celor din întreprinderi să ocupe programarile până în mai. Cred ca este o sarcină prea mare pt capacitatea dv.

-8 (14 voturi)
Alexandru Preda
24.01.2021, 06:21:45

Sunt de acord ca se fac eforturi mari în vederea organizării vaccinării. Sper sa nu se întâmple însă, că sub presiunea unor angajatori, sa se facă foarte multe prime doze, iar pentru cei vaccinați deja cu prima doza, sa nu mai fie vaccinuri pentru a doua doza.

Modifică Setările