Valeriu Gheorghiţă: Probabil că vaccinul Astra Zeneca va fi recomandat celor cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Gheorghiţă spune că România urmează să primească 800.000 de dozare din vaccinul Astra Zeneca                                                                                                                         FOTO: gov.ro
Valeriu Gheorghiţă spune că România urmează să primească 800.000 de dozare din vaccinul Astra Zeneca                                                                                                                         FOTO: gov.ro

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, miercuri seară, că, cel mai probabil, vaccinul de la AstraZeneca va fi recomandat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani. În această lună, România ar trebui să primească 800.000 de doze din vaccinul Astra Zeneca. Gheorghiţă anunţă, de asemenea, că din 15 februarie vor fi deschise 180 de noi centre de vaccinare.

„Campania de vaccinare este în continuă dinamică. Au fost într-adevăr aceste reprogramări, care s-au impus a fi făcute din limitările dozelor disponibile pentru România, lucru care s-a întâmplat şi este valabil din nefericire şi pentru celelalte ţări europene. Din acest punct de vedere, după cum ştim, în luna februarie urmează să primim tranşele de vaccin alocate de la AstraZeneca. Pentru luna februarie avem alocate aproximativ 800.000 de doze şi diferenţa până la 1.300.000 în luna martie. Din acest punct de vedere, din 15 februarie, vor fi deschise pentru vaccinare un număr de circa 180 de cabinete de vaccinare la nivel naţional, cu distribuţie judeţeană în funcţie de numărul persoanelor din fiecare judeţ”, a declarat, miercuri seară, la B 1 TV, Valeriu Gheorghiţă. 

Acesta a explicat că ponderea dozelor de vaccin pe fiecare centru s-a în funcţie de persoanele cu grupa de vârstă între 18 şi 55 de ani. 

„Foarte probabil, vaccinul de la AstraZeneca va avea această indicaţie pe grupă de vârstă de la 18 la 55 de ani. În cursul acestei săptămâni, aşa cum am anunţat, va fi luată această decizie, în urma consultărilor cu comisiile de specialitate de la nivelul Ministerului Sănătăţii şi din Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale”, a mai declarat Gheorghiţă. 

Ministerul Sănătăţii anunţă, marţi seară, că în această săptămână comisiile de specialitate din Ministerul Sănătăţii şi de la Agenţia Naţională a Medicamentului vor stabili care va fi intervalul de vârstă pentru care se va folosi vaccinul AstraZeneca/Oxford în România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite