Societate

articolul anterior articolul urmator

Valeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster creşte la 60% faţă de infecţia cu varianta Omicron

3
20 Jan 2022 15:10:13
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Comitetului de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a spus că protecţia faţă de infecţia cu varianta Omicron creşte până la 60% şi faţă de formele severe care necesită spitalizare ajunge la 90%.

„După o primă schemă de vaccinare, protecţia faţă de infecţie (cu tulpina Omicron - n.r.) limitată, este considerabil scăzută, însă se menţine o protecţie faţă de spitalizări şi faţă de riscul de deces Această protecţie este în momentul de faţă considerată ridicată, cu atât mai mult după administrarea dozei de booster”, a spus Gheorghiţă într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Acesta citează studiile recente şi spune că „protecţia unei prime scheme de vaccinare faţă de infecţie, inclusiv infecţia asimptomatică, este de circa 30%, iar protecţia după o primă schemă de vaccinare este de aproximativ 50% faţă de riscul de spitalizare şi decese.”, în aceste cazuri fiind vorba de varianta Omicron.

„După administrarea dozei booster, protecţia faţă de infecţie creşte la 60%, iar faţă de formele severe care necesită spitalizare şi de decese creşte la 90% în primele două luni de la administrarea dozei de booster şi are o tendinţă uşoară de scădere după trei luni de la administrarea dozei de booster”, a adăugat medicul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ion_Capsuna
20.01.2022, 16:29:56

Cine va mai crede? Primul mort de Omicron din Israel era vaccinat cu chema complete si doua boostere, adica 4 rapeluri!

-36 (38 voturi)
GRIGORIU Grieg
20.01.2022, 17:08:22

Se pune intrebarea daca nu cumva suferi de o problema la cap, poate ai in in el.. capsuni ? De ce altfel ai citi ce a spus Valeriu Gheorghita daca oricum nu crezi ? Nu ai nimic mai bun de facut decat sa te intoxici cu stiri false (in viziunea ta) ?

-2 (2 voturi)
Ion_Capsuna
20.01.2022, 17:54:51

Grigorica, Vino cu argumente serioase, stiintifice, nu cu ce zice Ghita! Cel mai recent studiu din Israel, facut pe mii de pacienti vaccinati cu 4 doze, arata ca aceste pis-vaser NU ofera protectie impotriva infectiei Omicron! Si vine savantul Ghita sa spuna ca imunitatea creste cu 60%...?! Du-te, ma, luati-va de mina toti astia cu zeama Pfizer in circulatie (si in creiere!) si scutiti-ne de expertizele voastre!

-37 (37 voturi)
Modifică Setările