Societate

articolul anterior articolul urmator

Valeriu Gheorghiţă: „Vorbim de 89 de decese înregistrate la pacienţii diagnosticaţi cu COVID şi care fuseseră vaccinaţi”

9
24 Mar 2021 22:55:15
Autor: News.ro
Valeriu Gehorghiţă explică rata deceselor la cei nevaccinaţiFOTO Mediafax
Valeriu Gehorghiţă explică rata deceselor la cei nevaccinaţiFOTO Mediafax

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a declarat că s-au înregistrat 89 de decese la pacienţii diagnosticaţi cu Covid şi care au fost vaccinaţi, doar cu prima doză.

În rândul celor care au fost diagnosticaţi cu COVID şi nu erau vaccinaţi, rata de fatalitate a fost de 2,4%, practic mai mult de două persoane din o sută diagnosticate cu COVID au decedat, iar în cealaltă parte, uitându-ne la rata de fatalitate la persoanele care erau diagnosticate cu COVID şi fuseseră şi vaccinate, această rată de fatalitate este de 0,02%", a explicat el. Gheorghiţă a subliniat că beneficiile vaccinării sunt indiscutabile.
 
Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, miercuri seară, la B1 Tv, despre decesele a 89 de persoane care au fost vaccinate, unele cu o doză, iar altele cu ambele 
 
"Avem aceste analize detaliate efectuate de colegii noştri de la Institutul de Sănătate Publică. (...) De la debutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie şi până astăzi, au fost diagnosticate cu COVID-19 peste 299.000 de persoane, deci aproape 300.000 de persoane, cu o medie zilnică de circa 3.400 de cazuri de COVID-19. Numărul de decese înregistrate în aceeaşi perioadă de timp, din aceste cazuri, a fost de circa 7.471, practic cu o medie zilnică de 85 de decese, de la debutul campaniei de vaccinare. Din toate aceste decese - 7.471, 89 sunt la persoane diagnosticate cu COVID şi care aveau în istoricul recent vaccinarea. Uitându-ne la aceste cazuri, 89 de decese, 77 erau persoane care aveau doar o singură doză primită, iar timpul de la prima doză până la diagnosticul de COVID era de 12 zile, deci, practic, diagnosticul a fost stabilit înainte de cele 14 zile în care încep să apară anticorpii, începe să apară răspunsul imun protector. Celelalte 12 cazuri erau la persoane care aveau ambele doze primite, iar timpul mediu de la cea de-a doua doză şi până la diagnosticul de COVID era de 10 zile, practic, înainte ca beneficiile maximale de după vaccinare să apară", a explicat Gheorghiţă.
 
El a menţionat că vârsta medie a persoanelor decedate era 72 de ani şi, de asemenea, toate aveau comorbidităţi.
 
"Însă dacă ne-am uitat şi am analizat rata de fatalitate la persoanele care au fost diagnosticate cu COVID care au fost vaccinate, respectiv persoane nevaccinate, practic, în rândul celor care au fost diagnosticaţi cu COVID şi nu erau vaccinaţi, rata de fatalitate a fost de 2,4%, practic mai mult de două persoane din o sută diagnosticate cu COVID au decedat, iar în cealaltă parte, uitându-ne la rata de fatalitate la persoanele care erau diagnosticate cu COVID şi fuseseră şi vaccinate, această rată de fatalitate este de 0,02%, adică două persoane din 10.000. Deci beneficiile vaccinării sunt indiscutabile. Din păcate, sigur, nu putem vorbi de o protecţie de 100%. Sunt cazuri şi au mai fost menţionate, circa 5% din populaţia oricărei ţări nu dezvoltă răspuns imun protector nici după boala naturală, nici după vaccinare”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.
 
El a reiterat că vaccinarea unei persoane aflate în perioada de incubaţie a virusului sau cu o infecţie asimptomatică nu influenţează evoluţia bolii.
 
"Ce trebuie menţionat este că vaccinarea la o persoană care se află în perioada de incubaţie sau cu o infecţie asimptomatică la momentul în care este vaccinată nu influenţează în niciun fel evoluţia naturală a bolii şi nici conduita terapeutică. Practic, diagnosticul, tratamentul este similar şi evoluţia bolii este cea care este dictată mai degrabă de factorii de risc individuali ai pacientului: de vârstă, de bolile cronice asociate, de tipul tulpinii, mai nou vorbim de tulpina britanică care se pare că se asociază cu o creştere a agresivităţii şi cu o creştere a mortalităţii", a afirmat el.
 
Întrebat dacă vaccinarea în sine ar fi putut interveni în evoluţia stării de sănătate a pacienţilor, el a spus: "Vorbim de 89 de decese înregistrate la pacienţii diagnosticaţi cu COVID şi care fuseseră vaccinaţi. Vorbim, în total, de peste 1.800.000 de persoane vaccinate, în momentul de faţă, în România. Dacă analizăm cele două categorii mari de pacienţi - cei cu COVID nevaccinaţi care au avut evoluţie nefavorabilă şi au decedat, respectiv cei cu COVID vaccinaţi şi care au avut, la fel, o evoluţie nefavorabilă, diferenţa este de cel puţin 100 de ori rată de fatalitate mai mare la cei nevaccinaţi. Deci în niciun caz nu putem să emitem această supoziţie, este hazardat să facem acest lucru, tocmai pentru că nu avem semnal că în rândul celor vaccinaţi avem o creştere a ratei de mortalitate comparativ cu cei nevaccinaţi. Repet, acest diagnostic de COVID a fost stabilit în primul rând înainte ca beneficiile vaccinării să ajungă la valoarea scontată, la ceea ce ne doream, practic, înainte de apariţia anticorpilor şi majoritatea persoanelor vedem că erau persoane care primiseră o singură doză”, a conchis Valeriu Gheorghiţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Edmond Wolf
24.03.2021, 23:17:00

Niște imprudenți, domnule. Are dreptate tovarășul colonel. Cine ia pus să se vaccineze înainte să moară? Asta e. Unii nu vor să moară nevaccinați. Simt cum le dă târcoale doamna cu coasa și, hop la vaccin. Atenție la chestionarul care se completează domnilor și îmbunătățiți protocoalele ca să-i depistăm pe răuvoitorii care consumă vaccinurile degeaba. Care vedeți că are intenția să moară, refuzați-l la vaccinare, ce naiba...

-10 (12 voturi)
LAMURITORUL
25.03.2021, 01:45:17

AVEM AICI ESENTIALUL: "în rândul celor care au fost diagnosticaţi cu COVID şi nu erau vaccinaţi, rata de fatalitate a fost de 2,4%, practic mai mult de două persoane din o sută diagnosticate cu COVID au decedat, iar în cealaltă parte, uitându-ne la rata de fatalitate la persoanele care erau diagnosticate cu COVID şi fuseseră şi vaccinate, această rată de fatalitate este de 0,02%" DECI 2,4% COMPARATIV CU 0,02%!!! DIFERENTA DE LA CER LA PAMANT. ADICA EXACT DIFERENTA DINTRE A AJUNGE IN CERURI SI A RAMANE PE PAMANT. Pana si niste cretini care se uita in gura unei balene dansatoare pot sa-si dea seama de diferenta. Bineee...la cat de covIDIOTI inoctrinati sunt...sunt sanse sa nu realizeze. Norocul nostru, ghinionul lor, oricum sunt prea multi prosti pe planeta.

+3 (5 voturi)
m wakki
24.03.2021, 23:23:04

vârsta medie 72 de ani ăștia aveau dreptul să se vaccineze din ianuarie dar nu au vrut prostia se plătește are dreptate colegul Edmund Wolf, cine are intenția să moară pe mâna lui, din prostie, trebuie lăsat să moară

+3 (7 voturi)
Fil Bert
24.03.2021, 23:24:01

Companiile pharma ar trebui sa ceara scuze martorilor lu' Flavia de la Bihor pentru ca vaccinurile lor nu-s seruri de nemurire si au doar 95% eficienta anticovid...🙄

+9 (11 voturi)
GRIGORIU Grieg
25.03.2021, 09:39:26

Important de precizat ca toti cei care erau vaccinati si au murit de Covid-19 erau vaccinati doar cu prima doza.

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările