"Vânătorul de crocodili", ucis de o pisică de mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

emisiune de televiziune, în apropiere de Marea Barieră de Corali, de pe coasta de nord-est a Australiei. Cei care îl însoţeau pe Irwin în ambarcaţiunea acestuia, Croc One, au sunat la

emisiune de televiziune, în apropiere de Marea Barieră de Corali, de pe coasta de nord-est a Australiei. Cei care îl însoţeau pe Irwin în ambarcaţiunea acestuia, Croc One, au sunat la serviciile de urgenţă, din cel mai apropiat oraş, Cairns, încercând cu disperare să-l resusciteze. Eforturile lor au fost însă zadarnice, medicii nemaiputând constata decât decesul pacientului.
Steve şi soţia sa, Terri, şi-au dobândit faima realizând emisiuni despre viaţa animalelor sălbatice şi în special a crocodililor. Emisiunea care l-a consacrat pe Steve, făcându-l cu adevărat celebru, "Crocodile Hunter", a fost difuzată pentru prima oară în Australia, în 1992, fiind apoi preluată de Discovery Channel. A devenit o adevărată legendă a curajului, îmbinând curiozitatea ştiinţifică cu spiritul de aventură. Emisiunile sale televizate au fost urmărite de zeci de milioane de telespectatori, cuceriţi atât de neprevăzutul situaţiilor în care se punea, cât şi de umorul care îi însoţea permanent aventurile în rândul celor care nu cuvântă.

S-a întâlnit de mai multe ori cu moartea
Steve Irwin s-a născut la 22 februarie 1962 în oraşul australian Melbourne şi s-a mutat în statul Queensland, unde părinţii lui administrau o mică grădină zoologică. Irwin a preluat parcul în 1991 şi l-a redenumit "Australia Zoo". A prins primul crocodil la vârsta de nouă ani, dar a avut mai multe întâlniri aproape mortale cu animalele periculoase care populează pădurile şi râurile lumii. Spunea adesea că nu a fost muşcat de vreun şarpe veninos sau de vreun crocodil şi susţinea că rănile cele mai grave pe care le-a suferit i-au fost cauzate de papagali. "Nu ştiu ce se întâmplă cu papagalii, însă ei mă ciupesc tot timpul. Unul a încercat o dată să îmi rupă nasul. Au ceva împotriva mea", declara Steve.

Audienţă de 200 milioane de persoane
şi-a întâlnit soţia de origine americană la zoo şi filmările din luna lor de miere, pe care au petrecut-o prinzând crocodili, au stat la baza primului documentar al seriei "Crocodile Hunter". Emisiunea a avut o audienţă internaţională de 200 milioane de persoane, egală cu de zece ori populaţia Australiei. A filmat 46 de documentare populare care au fost difuzate de postul Animal Planet, precum şi peste 20 de episoade din "The Crocodile Hunter Diaries". În 2001, el a apărut alături de Eddie Murphy în filmul hollywoodian "Dr Dolittle 2".

A hrănit crocodilul cu propriul bebeluş în braţe
Popular în topurile de audienţă din întreaga lume, Irwin a fost înconjurat şi de controverse. În 2004, el a fost aspru criticat pentru că a hrănit un crocodil în timp ce îl avea în braţe pe fiul său în vârstă de câteva luni. Tatăl şi-a explicat gestul prin necesitatea de a învăţa tânăra generaţie cu pericolele naturii. Până la urmă, curajul şi spiritul de aventură i-au fost fatale.

Reţeta succesului lui Irwin
:"Comercializarea fricii"
"Succesul lui Irwin este explicat de psihologi prin faptul că făcea lucruri care pentru 99 la sută din oameni reprezintă o frică intensă. "El a marşat pe comercializarea unei frici ancestrale faţă de reptile. În noi avem preprogramat un anumit soi de frică de reptile, păianjeni sau şobolani. El a fost un exemplu viu că aceste lucruri pot fi învinse," ne-a explicat psihologul dr. Mugur Ciumăgeanu. "Omenirea a pierdut un mare om al naturii, un ecologist pasionat şi unul dintre cei mai mândri taţi din lume. A murit făcând ce îi plăcea cel mai mult şi a părăsit această lume în pace şi cu zâmbetul pe buze", a declarat John Stainton, prietenul lui Steve Irwin şi producătorul emisiunii la care acesta lucra.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite