Societate

articolul anterior articolul urmator

Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, tot mai prezentă la nivel global

2
19 Jun 2021 23:39:45
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Varianta Delta a coronavirsului a ajuns din India în peste 70 de ţări şi este pe cale să devină dominantă la nivel global, informează digi24.ro. Este semnalul de alarmă tras de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care adaugă: evoluţia pandemiei de COVID-19 este însă foarte dinamică.

Varianta Delta reprezintă aproape 90% dintre noile cazuri înregistrate la Moscova. Expertul OMS Alexandru Rafila spune, că dacă populaţia se vaccinează, nu vom avea motive de îngrijorare. Şi Marea Britanie a raportat o creştere accentuată a infecţiilor cu tulpina Delta.
 
Expertul OMS Alexandru Rafila spune că dacă populaţia se vaccinează nu vom avea motive de îngrijorare.
 
"Avem un număr foarte mic de cazuri în momentul de faţă. Remarcaţi că informaţiile legate de raportarea zilnică arată în jur de 100 de cazuri noi. E clar că nu putem discuta în momentul de faţă decât de o transmitere sporadică”, a declarat Alexandru Rafila, expert OMS.
 
"Nu se pune deocamdata problema unei a treia doze, sunt studii recente care sunt relevante din punct de vedere ştiinţific şi care arată că, mai ales vaccinurile bazate pe tehnologia ARN mesager oferă o bună protecţie şi faţă de varianta Delta, chiar dacă ceva mai mică, oricum undeva între 80% şi 90% grad de protecţie. Este un procent bun care recomandă vaccinarea”, a mai adăugat expertul.
 
În România au fost raportate 35 de contaminări cu această tulpină.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Florescu Constantin
20.06.2021, 00:49:40

Varianta Delta este varianta indiana botezata. Nu este o noua varianta.

-3 (3 voturi)
Davide Isa revine
20.06.2021, 07:53:20

Daca si rafila este "expert", nu ma mai mira nimic...Daca astia sunt "expertii" guvernelor, "stiinta" a ajuns rau de tot. Cat despre "variante delta", poate ne explica "expertii" cum de ea circula "la nivel global", cand Slovenia si Norvegia au declarat pandemia terminata.

-5 (5 voturi)
Modifică Setările