Societate

articolul anterior articolul urmator

Vasile Bănescu explică poziţia Bisericii Ortodoxe Române faţă de vaccinarea împotriva Covid-19

15
26 Oct 2021 13:13:37
Autor: Maria Ţaga
Reacţia purtătorului de cuvânt al BOR survine apariţiei în presă a afirmaţiilor duhovnicului Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv.
Reacţia purtătorului de cuvânt al BOR survine apariţiei în presă a afirmaţiilor duhovnicului Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv.

Poziţia Bisericii Ortodoxe Române a fost şi rămâne una exemplar echilibrată de realism şi deplin favorabilă vaccinării recomandate de medici, al căror sfat trebuie să îl urmăm fiecare în parte, a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

Reacţia purtătorului de cuvânt al BOR survine apariţiei în presă a afirmaţiilor duhovnicului Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv, care le-ar fi vorbit credincioşilor despre faptul că există cipuri în vaccin şi despre un aşa zis Guvern Mondial creat de extratereştri.

„Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraţionism apocaliptic şi esenţialmente anticreştine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci şi pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor. Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creştin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realităţi imediate îmbibate de suferinţă şi moarte”, a transmis Bănescu, potrivit Agepres.

„Centrele eparhiale de care aparţin aceste persoane care îşi permit să transmită mesaje publice para-bisericeşti în nume personal au datoria să intervină punctual şi să sancţioneze derapaje impardonabile ce afectează profund nedrept imaginea Bisericii Ortodoxe, cea mai implicată caritabil instituţie din România în această perioadă de pandemie”, a mai spus purtătorul de cuvânt al BOR.

Presa a relatat că duhovnicul Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv, ar fi afirmat că vaccinul este „otravă”, însăşi existenţa acestei pandemiei fiind negată. Scopul ar fi, susţine preotul, „reducerea masivă a populaţiei de pe Pământ şi instalarea unui Guvern mondial”, precizează sursele citate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Dunning-Kruger
26.10.2021, 13:26:17

Se pare ca acest Teodosie Paraschiv si-a luat prea in serios meseria de a afirma ca detine cunostinte care nu pot fi sustinute de dovezi si a ajuns sa "fumeze" si teoriile altora. „reducerea masivă a populaţiei de pe Pământ şi instalarea unui Guvern mondial”, "guvern mondial" pentru o populatie "redusa masiv", pacat ca nu s-a intrebat "dar peste cineva mai guverneaza guvernul mondial?"

+9 (9 voturi)
Alex C
26.10.2021, 13:42:43

Pai da... dar si voi va uitati in gura vreunui preot obscur... Conteaza mai mult pozitia oficiala a conducatorilor bisericii.

+6 (8 voturi)
pandia theodor
26.10.2021, 13:31:08

Idiotule ,tu nu ai ce explica tu nu esti doctor si biserica nu e spital.Mai terminati o datä cu mesaje populiste si voi si politicieni poporul romin sa säturat de voi.

-1 (1 vot)
Stefan din Nord
26.10.2021, 13:32:32

BOR= Babilon ??? Fiecare popic are parerea lui ,isi da cu parerea si provoaca tot felul de erezii dogmatice sau de alta natura ? Trebuie unitate de opinii ,de la Marele Alb pana la ultimul tircovnic sau pustnic Eu sa va invat ?

-7 (7 voturi)
Alex C
26.10.2021, 13:41:22

Ma bucur sa vad ca si biserica romana sustine vaccinarea.

+6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările