Societate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO „La masa Adevărului” – Zoe Petre, fost consilier prezidenţial: „Băsescu suferă de un acces acut de napoleonită”

1
11 Aug 2011 07:10:00
Autor: adevarul
Zoe Petre la Masa Adevărului
Zoe Petre la Masa Adevărului

Mandatul preşedintelui Emil Constantinescu a însemnat pentru Zoe Petre intrarea în jocul instituţional, pe un post de maximă răspundere – consilier pentru politică internă şi externă. Asemenea oricărui intelectual de anvergură, Zoe Petre a evitat să stea continuu în lumina reflectoarelor, deşi, prin natura funcţiei deţinute, putea să o facă.

Invitatul „La masa Adevărului” din această săptămână a aflat şi a văzut multe, într-o perioadă în care actorii de azi ai scenei politice, care deţin roluri principale, abia îşi făceau debutul. Experienţa acumulată în spaţiul public românesc de către Zoe Petre o recomandă, aşadar, drept un fin observator al vieţii noastre sociale. Fostul consilier prezidenţial spune că actualul titular de la Palatul Cotroceni nu mai ia în seamă sfaturile nimănui. „Dacă în primul mandat al lui Traian Băsescu, intelectualii care l-au susţinut îi spuneau cu politeţe, dar cu încăpăţânare, „asta nu e bine” şi îi mai ţineau în frâu această veşnică pornire autoritară, acum asta nu mai are cum să se întâmple. Băsescu suferă clar de un acces acut de „napoleonită” şi nu mai suportă în jurul lui pe nimeni care l-ar putea aduce la limitele unui preşedinţii democratice”, afirmă Zoe Petre.

Despre toate acestea şi multe altele veţi afla citind şi vizionând discuţia dintre fostul consilier prezidenţial Zoe Petre şi jurnalistul George Rădulescu.
Ca de obicei, forma video a dialogului o veţi putea accesa pe www.adevarul.ro şi pe www.adevarultv.net, începând de joi seară, iar varianta tipărită o veţi găsi în ziarul de vineri, 12 august.


Get Adobe Flash player

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
8.12.2013, 16:53:50

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările