VIDEO Adrian Năstase: Excluderea lui Severin din partid nu o va face pe Alina Mungiu Pippidi să voteze PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, şi fostul ministru al Apărării Naţionale, Teodor Meleşcanu, au fost invitaţii dezbaterii organizate de Adevărul TV.

Alături de moderatorul emisiunii "Adevărul Special", Ion M. Ioniţă şi jurnalistul Ovidiu Nahoi cei doi au discutat pe marginea problemelor actuale de pe scena internaţională.

Despre cazul Adrian Severin, Adrian Năstase a spus că europarlamentarul este unul dintre puţinii care au o "pregătire şi competenţe desăvârşite", admiţând însă că europarlamentarul PSD a greşit. "Eu le-am spus colegilor mei să nu se aştepte ca după o astfel de decizie Alina  Mungiu Pippidi să voteze PSD", a spus Năstase referitor la decizia social-democraţilor de a-i cere lui Adrian Severin să demisioneze din partid, dar şi din Parlamentul European.

Referitor la trimiterea fregatei "Regele Ferdinand" pe teatrul de operaţiuni din Libia, preşedintele Consiliului Naţional al PSD a spus că decizia a fost luată destul de târziu. "Ieşim prost din toată această poveste. Aceste operaţiuni au rostul să ne pericliteze relaţiile cu UE şi NATO. Când nu îi luăm în seamă pe americani, când îi luăm prea în serior, când ne certăm cu francezii...Eu cred că este bine că a fost trimisă fregata, dar s-a făcut însă târziu".

Fostul ministru al Apărării Naţionale, Teodor Meleşcanu, a spus că România are un parteneriat strategic cu Franţa, iar faptul că ţara noastră nu a fost invitată la Paris înainte de a se lua decizia privind Libia ridică mari semne de întrebare.

"Plecarea fregatei este un gest de solidaritate care confirmă că România se implică", a mai spus Meleşcanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite