VIDEO Alexandru Rafila: Nepoţii şi bunicii ar putea purta mască în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rafila susţine că numărul cazurilor de infectări cu SARS-CoV-2 va creşte după începerea unui nou an şcolar. De aceea, se impun unele măsuri de protecţie chiar şi în casă.

Interacţiunea nepoţilor cu bunicii s-ar putea schimba după ce începe şcoala. Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila susţine că se poate ajunge la purtarea măştii de protecţie chiar şi în locuinţe.

Prezent la la Digi24, în emisiunea „În faţa ta”, specialistul a vorbit despre începerea anului şcolar, moment în care se aşteaptă creşterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Este un fapt constatat şi în alte ţări care au deschis şcolile, dar în România situaţia se poate complica dacă până pe 14 septembrie numărul cazurilor zilnice testate pozitiv nu scade.

„Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască.

Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor în mod evident”, a arătat profesorul Alexandru Rafila.

Citeşte şi:

Alexandru Rafila: Riscul infectării în restaurante e mai mare decât pe terase

Alexandru Rafila: Cu siguranţă vom vedea o creştere a numărului de cazuri de COVID-19, după începerea şcolii

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite