Societate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Amenzi totale de două milioane de lei, date de Direcţia Antifraudă în minivacanţa de 1 mai. Mamaia în topul staţiunilor amendate

0
5 May 2015 12:07:43
Autor: Mihaela Cojocariu
Inspectorii de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) au dat amenzi de aproape 2 milioane de lei şi au confiscat venituri şi bunuri în sumă de 200.000 de lei, asta ca urmare a unor controale făcute în minivacanţa de 1 mai ţară FOTO DGAF
Inspectorii de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) au dat amenzi de aproape 2 milioane de lei şi au confiscat venituri şi bunuri în sumă de 200.000 de lei, asta ca urmare a unor controale făcute în minivacanţa de 1 mai ţară FOTO DGAF

Inspectorii de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) au dat amenzi de aproape 2 milioane de lei şi au confiscat venituri şi bunuri în valoare de 200.000 de lei, ca urmare a controalelor făcute în minivacanţa de 1 mai în toată staţiunile din ţară. Cele mai multe abateri au fost constate în cluburi din staţiunea Mamaia.

Potrivit unui comunicat emis de DGAF, în perioada 1 – 3 mai, 605 inspectori ai Direcţiei au verificat, pe baza analizei de risc, a sesizărilor primite şi a informaţiilor furnizate de instituţii specializate, 457 operatori de turism şi patroni de restaurante, baruri şi cluburi din zonele turistice cele mai frecventate (Băile Herculane, Băile Felix, Bran-Moeciu, Căciulata, Călimăneşti, Ceahlău, Cheia, Gura Humorului, Gura Râului, Mamaia, Moineşti, Moneasa, Putna, Tăşnad, Vama Veche, Zărneşti ş.a.).
 
În urma verificării, inspectorii au constatat abateri pentru sancţionarea cărora au dispus amenzi totale de 1,965 milioane de lei şi confiscări de venituri, numerar şi bunuri în valoare totală de 203.611 de lei. 
 
De asemenea, inspectorii DGAF au decis închiderea a 34 de puncte de lucru după ce au constatat că acestea încălcau obligaţiile legale de utilizare a casei de marcat şi emitere a bonului fiscal.
 
Din totalul operatorilor economici verificaţi, 321 au fost cluburi, baruri, terase sau alte forme de prestări de servicii în domeniul alimentaţiei publice, iar cei mai mulţi operatori economici verificaţi au fost din judeţul Constanţa. 
 
Inspectorii DGAF au închis Kudos Beach Club din Mamaia

Peste 80 de amenzi au fost date doar în Mamaia de inspectorii Antifraudă

Pe litoral, DGAF au constatat că la agentii economici verificati, în această perioadă, s-a fiscalizat suma de peste 3,5 milioane de lei. 
 
„Dintre cele 102 localuri controlate, aceştia au decis suspendarea activităţii comerciale a doar două dintre ele, deoarece au constatat că se încălca obligaţia de emitere a bonului fiscal. Acest fapt confirmă tendinţa generală de respectare a prevederilor legale privind utilizarea casei de marcat şi emiterea bonului fiscal, ponderea celor corecţi depăşind 98% în această perioadă”, potrivit comunicatului citat. 
 
De asemenea, inspectorii DGAF au identificat şi alte abateri de la legislaţia financiar contabilă, pentru sancţionarea cărora au dispus 138 amenzi contravenţionale în cuantum total de 470.000 de lei. Cele mai multe nereguli au fost constatate în cluburile din staţiunea Mamaia, unde au fost dispuse 81 amenzi în cuantum total de 280.000 lei.
 
„Aceste acţiuni de control sunt realizate atât pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite, cât şi pentru protejarea bugetului general consolidat împotriva consecinţelor negative ale comerţului şi prestărilor de servicii nefiscalizate. Este îmbucurător faptul că efectul principal a acţiunilor de control ale Direcţiei generale antifraudă fiscală este creşterea gradului de fiscalizare a veniturilor operatorilor economici”, a declarat Romeo-Florin Nicolae, vicepreşedinte ANAF, coordonator al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. 
 
Inspectorii DGAF au luat cu asalt cluburile, barurile şi terasele de pe litoral
 
 
Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:
 
Kudos Beach, închis de ANAF. Clienţii, goniţi cu Jandarmeria. În Bellagio, Alex Velea a „chemat“ inspectorii
 
Clubul Kudos Beach din Mamaia a fost închis de ANAF pentru neemiterea de bonuri fiscale, chiar în ultima zi a minivacanţei de 1 Mai. Clubul a anunţat pe Facebook noul sediu de la Bucureşti, care va funcţiona în magazinul Unirea. În alt club, la Bellagio Mamaia, inspectorii ANAF au descins chiar când a apărut Alex Velea pe scenă.
 
VIDEO Inspectorii ANAF au descins la Vama Veche, huiduiţi de turişti. O maşină de la Fisc a fost atacată cu sticle, iar parbrizul i-a fost spart
 
Echipele ANAF au descins la Vama Veche în ziua de 1 Mai. La vederea uniformelor, vamaioţii au întâmpinat inspectorii Antifraudă cu un cor de fluierături. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările