VIDEO Arogantul domn Cătălin Voicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aranjat la patru ace, senatorul PSD Cătălin Voicu (46 de ani) s-a prezentat ieri la instanţa supremă de la primele ore ale dimineţii. Voicu a intrat liber la instanţa supremă pentru prima dată de când are probleme cu legea, din martie 2010. Atunci a fost arestat preventiv şi a stat după gratii până în iulie 2011.

image

Timp de peste un an, a fost adus la instanţă cu duba şi mascaţi, acum era înconjurat de propriii bodyguarzi şi afişa o mină arogantă. Alături de soţie, Ştefania-Angela, Voicu a intrat în sala de judecată destins şi, în scurt timp, a aflat că unul dintre avocaţi, Mihai Dinu, reziliase contractul cu el pe motiv că soţia sa, magistratul Simona Neniţă, a promovat la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, instanţă unde demnitarul este judecat pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri.

Fostul judecător Florin Costiniu şi soţia, Viorica Costiniu



A contestat interceptările

În lipsa acestuia, Cătălin Voicu s-a consultat, chiar în timpul şedinţei de judecată, atunci când s-au contestat mai multe interceptări telefonice din dosar, cu restul echipei de avocaţi: colegul său de partid Şerban Nicolae, decanul Baroului Bucureşti, Ilie Iordăchescu, şi avocatul Ion Cazacu. În spatele lui Voicu stăteau „colegii" lui de dosar, fostul şef al Secţiei Civile din Curtea Supremă Florin Costiniu, care era însoţit de soţie, judecătoarea Viorica Costiniu, dar şi omul de afaceri Costel Căşuneanu. N-au vorbit, întrucât instanţa le-a interzis acuzaţilor să mai ia legătura.

image

Costel Căşuneanu a ajuns primul la instanţa supremă



Cătălin Voicu ar fi luat şpagă 200.000 de euro de la Căşuneanu, promiţându-i în schimb că va interveni pe lângă Costiniu pentru a-l favoriza în litigiile avute pe rolul instanţei supreme.

Informaţii ţinute la secret

Expertul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice Gheorghe Pop, desemnat să facă o expertiză tehnică asupra interceptărilor din dosar, a fost audiat, ieri, la Curtea Supremă. Avocaţii lui Voicu şi cei ai lui Căşuneanu le-au cerut magistraţilor o expertiză pentru a stabili dacă mai multe convorbiri din dosar sunt autentice.Expertul a declarat că autenticitatea certă a unei înregistrări nu se poate stabili în lipsa suporţilor originali (carduri audiovideo, hard-disk-uri) şi a echipamentului cu care s-a făcut înregistrarea. Declaraţia a fost făcută la cererea avocaţilor, care au arătat că SRI a trimis Curţii Supreme de Justiţie o adresă în care  se arată că echipamentele cu care s-au făcut înregistrările nu pot fi puse la dispoziţie, întrucât sunt clasificate.

"Şedinţa de judecată e publică, iar eu atât vreau să vă spun: sunt complet nevinovat!"
Cătălin Voicu
senator PSD

20 de termene au fost până acum în procesul în care este judecat Cătălin Voicu.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite