Societate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO La Atheneul Roman va veni un înfierbântat să întrerupă concertul ca să o ceară pe una de nevastă

12
3 Jan 2016 12:54:56
George Butunoiu

Citesc ultima ştire, proaspătă, dintr-o lungă serie: „Cerere în căsătorie pe scena Teatrul Naţional Bucureşti, la concertul Johann Strauss Ensemble”.

Imaginaţia exaltaţilor nu are limite în materie, din câte se ştie bine. Am văzut cu toţii (eu fără să vreau, mi-au căzut ochii din întâmplare) cererile de pe stadioane, faţă de o sută de mii de oameni, puse pe bannere şi pe panouri publicitare, purtată cu aeroplanul pe deasupra oraşului, în mijlocul celei mai aglomerate intersecţii, în amfiteatru, în mijlocul cursului, şi care pe unde… Sigur, cu cât mai mulţi gură-căsca în jur, cu atât mai bine. Şi sigur, de fiecare dată agitatul se asigură că ispravă lui e preluată de mass-media, fiindcă altfel nu are prea mult haz. Şi ziariştii atâta aşteaptă, toate “stirile” acestea sunt preluate şi redate cu simpatie, chiar cu complicitate. Nu am văzut vreodată prezentator care să spună “Dragi telespectatori, azi un înfierbântat s-a făcut de râs în faţă a o mie de bucureşteni şi a întrerupt spectacolul că sa… ” Ba, dimpotrivă, trimit repede reporteriţă să le pună întrebări inteligente.
 
Aşadar, penultimul pas a fost făcut, au întrerupt un concert de muzică clasică pentru a anunţa că unul nu mai are răbdare să se însoare. A mai rămas Atheneul, ultima redută. Însă terenul e deja pregătit acolo. Deja vin adesea sugari melomani, cu părinţi care întind plăpumica în lojă şi le dau cu biberonul, în armoniile simfoniei (la sân s-a alăptat doar la Sala Palatului, deocamdată, din câte ştiu eu, la un concert din Festival). Şi plasatoarele, în loc să-i trimită acasă, vin şi ele şi participă la “spectacol”, topite de emoţie. Am mai scris despre asta, am pus şi poze: 
Acesta este un biberon…“.

Oare cum vor reacţiona ocupanţii lojilor 6 şi 8 când un exaltat va ţâşni într-o seară pe scenă, va da dirijorul deoparte şi va scoate un banner pe care scrie mare „Lenuţo, vrei să te măriţi cu mine?“, fluturându-l frenetic? Pentru că, după cum merg lucrurile, se va întâmpla în curand…

Cerere în căsătorie pe scena TNB, la concertul Johann Strauss Ensemble

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Paun Al
3.01.2016, 13:15:38

Era un banc in care Ion nimereste pe o insula pustie , alaturi de cea mai frumoasa femeie , unde exista un palat plin de bogatii , cu tot ce-si doreau . Cu toate astea Ion era nefericit , pentru ca toti cunoscutii lui nu puteau sa vada , sa stie cat de grozav o duce el . Sunt multi pentru care fericirea este sa stie si ceilalti , cati mai multi ..ca ei sunt fericiti . Atata timp cat inca nu este interzis ..cei care vor sa-si explime astfel fericirea , bucuria ... vor merge pana in ...panzele albe , pana la maximul acceptat de ceilalti . In general suntem sensibili , ne emotionam placut la fericirea celorlalti La multi ani !

+8 (8 voturi)
Ilim
3.01.2016, 13:45:20

Un fel de exchibitionism sentimental cu scop comercial, la limita penibilului, seamana putin cu nuntile tiganilor organizate in mijlocul drumurilor blocate la sonor maxim, sau cu ropotele de aplauze manifestate la unele inmormantari, unde solemnitatea despartirii indurerate de o fiinta umana ce paraseste aceasta lume se transforma intr-o manifestare putin cam narcisista: vezi si portul pe o perioada excesiv de lunga a doliului pe motiv de "Ce va zice lumea? " Acest tip de manifestari prind foarte bine la oamenii cu o inteligenta si cu o cultura modesta. Nu trebuie nici blamati, (atata-i duce pe ei mintea), dar nici sa ne luam dupa ei. Nu cred ca este in regula nici cu obiceiul acela protocolar cu salvele de tun trase la inmormantarile oficiale, sau cu claxonatul masinilor la raspantiile de drumuri spre cimitir. Nu stiu de unde au aparut obiceiurile astea si ce rost au? Posibil ca multi sa nu fie de acord cu mine, dar asta este parerea mea. Am ramas uimit la ultima eclipsa totala de Soare cand in rotonda parcului din Colentina ,sa constat ca in momentul cand s-a facut intuneric, lumea a inceput sa aplaude. Ce puteau sa aplaude: Soarele, intunericul, Luna ? Va marturisesc ca m-am simtit jenat si destul de aiurea printre aplaudacii aia , din punctul meu de vedere, mi-au stricat karma si momentul acela unic cu care te intalnesti o singura data in viata. Cu aplauzele te poti intalni oricand, inclusiv la congresele partidului..atunci de unde placerea asta narcisista de a te baga in seama fara nici-un rost si de a strica un moment unic? Sa aplauzi o eclipsa de Soare, ..n-am vazut in viata mea ceva mai bizar..

+10 (12 voturi)
Paun Al
3.01.2016, 13:59:18

Ilim , tinand cont de unde am plecat ... In vechime , nordicii , vikingii in momentrul eclipselor de Soare , cand Soarele era acoperit de Luna , incepreau sa tipe sa faca un zgomot infernal , cu toate obiectele pe care le aveau , sa ameninte cu sabiile ...spiritul rau care inghitea Soarele ... Pana ce Soarele reaparea ... De aici au tras concluzia ca tipetele lor , zgomotele facute de ei au alungat spiritul rau ce voia sa inghita Soarele . Ma gandesc si cei din din parc credeau ca luna le ofera un spectacol, eclipsa este un spectacol , iar punctul culminant al spectacolului trebuie rasplatit cu aplauze ...:) Sau aplaudau performanta Lunii de a inghiti Soarele ...:)

+5 (7 voturi)
Ilim
3.01.2016, 14:18:45

Paun Al, Performanta Lunii de a inghiti Soarele, sau cine stie, poate generozitatea Soarelui de a se lasa sedus de Luna..intr-adevar, dupa mii de ani ne-am capatuit si noi cu vikingii nostrii.. :)

+8 (8 voturi)
Iobag Nerfos
3.01.2016, 13:29:30

Deci TNB sau Ateneu ca nu mai inteleg?

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările