VIDEO Pompierul-erou care a salvat viaţa unui micuţ povesteşte despre ce a însemnat operaţiunea pentru el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Daniel Crîşmaru (centru), decorat de Raed Arafat/ gandul.ro
FOTO: Daniel Crîşmaru (centru), decorat de Raed Arafat/ gandul.ro

Daniel Crîşmaru,  pompier  în cadrul  Gărzii de Intervenţie  Băicoi, a relatat despre cum a fost intervenţia pentru a salva viaţa unui micuţ, deşi el se afla în timpul liber însă curajul şi empatia l-au îndemnat să îşi pună viaţa în pericol şi să încerce să salveze viaţa unui copil. Crîşmaru a fost decorat pentru actul său eroic cu cele mai importante distincţii ale  instituţiei, respectiv placheta  şi  emblema de onoare.

„Daniel Crîşmaru este un erou pentru noi şi pentru copilul pe care l-a salvat”, relatează Inspectoratul General pentru situaţii de urgenţă (IGSU) pe pagina de Facebook. 

 „Primul val a luat căruţa. Al doilea val i-a răsturnat pe ei, pe familia din căruţă. Mama a luat primul copil şi l-a aruncat pe mal, ca să-l salveze. Al treilea val i-a luat pe părinţi şi pe ceilalţi copii. M-am gândit că ar fi putut fi copilul meu în situaţia asta. Am coborât în gârlă şi am decis să mă arunc în apă, să înot. Copilul era agăţat de scoarţa căruţei, acoperit de vreo 20 de cm de apă. Ţipa când m-a văzut: ”nenea, nu mă lăsa”. Mi-a zis că îl cheamă Săndel (...) Am rămas cu regret că nu puteam să îi salvez şi fratele, pentru că îl aveam pe Săndel în braţe”, a spus pompierul. 

   

„Într-o  clipă, a zărit chipul băieţelului, astupat de apă până la gât. Acesta rămăsese pe o insuliţă formată în mijlocul apei, agăţându-se de scoarţa de la căruţă şi strigând disperat după ajutor. Ajuns la copilaş, salvatorul l-a luat în braţe şi a stat alături de el până la sosirea echipajelor de salvatori, care i-au adus la mal în condiţii de siguranţă. În ochii eroului am citit o emoţie uriaşă când a relatat tragedia, dar totodată era încercat de tristeţe şi neputinţă pentru că  nu a reuşit să îl salveze şi pe frăţiorul lui” (copilaşul care nu împlinise nici trei ani)” a arătat sublocotenentul  Raluca Vasiloae. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite