VIDEO Radu Mazăre i-a cedat Cazinoul Elenei Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali din Constanţa au aprobat ieri transmiterea Cazinoului în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Aleşii au cedat Cazinoul deoarece până la emiterea hotărârii nu a existat nicio înştiinţare oficială din partea Ministerului Turismului de preluare a imobilului.

 „Nu am mai discutat cu nimeni de la minister, nici nu am fost contactat. Am considerat suficiente declaraţiile doamnei ministru, polemicile de la televizor, de pe bloguri. L-a vrut, poftim, ia-l! Mie îmi convine acest transfer", a spus Mazăre.

Primarul a adăugat că există şi un amendament la hotărârea de consiliu: „Dacă în trei luni nu se emite şi o hotărâre de guvern pentru preluarea oficială a clădirii, înseamnă că sunt neserioşi. Dacă în termen de un an nu încep lucrările de reparaţii, atunci o să-l vindem ca să-l repare investitorul."

După ce ministerul va reda municipalităţii clădirea reabilitată, Primăria va organiza o licitaţie publică deschisă de concesionare pe 50 de ani. „Cel care va concesiona clădirea va face aici tot săli de jocuri de noroc, restaurant, bar. Doar nu o să fac acolo sală de operă", a spus Mazăre. Elena Udrea a declarat că MDRT se implică în restaurarea Cazinoului prin fonduri europene, iar după aceste lucrări, „clădirea trebuie folosită în scop turistic şi cultural". 

Ministerul intră în „afacerea" Cazinoului fără a avea prea multe detalii despre nivelul investiţiei. „Există un studiu de fezabilitate care va fi verificat. Dacă se va considera că sumele din el sunt mult prea umflate, va fi realizat un alt studiu, şi abia apoi vom şti ce se va investi. Pe afară pare degradat, dar nu ştim ce găsim în interior", a spus Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al MDRT.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite