Societate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO „Resistiré”, clip viral al medicilor de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti

7
5 Apr 2020 10:03:39
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto captură video
Foto captură video

Câteva angajate de pe secţia Pneumologie 1 a Spitalului ”Victor Babeş” din Bucureşti au transmis un mesaj pentru ”super eroii” din linia întâi a luptei împotriva pandemiei, într-un clip video postat pe Facebook şi realizat pe melodia ”Voi rezista”. ”Bravo” şi ”Mulţumesc” transmit cadrele medicale.

„Personalul medical din linia întâi de la Spitalul Clinic " Dr. Victor Babes", într-unul dintre puţinele momente de respiro. Să le mulţumim pentru munca titanică şi minuţioasă din timpul turelor extenuante şi să-i aplaudăm! Au nevoie de susţinerea noastră necondiţionată!”, este textul ataşat clipului. Clipul, însoţit de cântecul ”Resistiré” (Vom rezista), a fost postat sâmbătă seară şi a adunat deja circa 8.000 de distribuiri pe Facebook.

VIDEOPe melodia spaniolă ”Voi rezista”, o asistentă dansează, iar colege de-ale ei afişează foi cu numele colegilor care luptă în linia întâi împotriva pandemiei şi cu mesajele ”Mulţumesc” şi ”Bravo”.

”Super eroii de la Sp. Cl. Dr. Victor Babeş BUCURESTI, Secţia Pneumologie 1, linia 1!! Noi stăm la muncă pentru voi, voi staţi acasă pentru noi!!”, este mesajul care însoţeşte clipul video.

Vineri, 25 de cadre medicale de la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală erau infectate cu coronavirus, din prima serie de 200 de angajaţi ai unităţii care au fost deja testaţi. Aceştia - dintre care doi sunt medici primari, trei medici rezidenţi şi restul asistente şi infirmiere - sunt asimptomatici, fiind internaţi şi izolaţi în spital, în timp ce continuă testarea celorlalte cadre medicale.

În România au fost confirmate deja 3.613 cazuri de infectare cu coronavirus şi 146 de decese.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Gabriel Gabriel
5.04.2020, 10:35:32

Nu am vazut ceva mai penibil, mai ales asistenta aia de se fataie ca in club. Penibil.

+3 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
5.04.2020, 10:36:19

Comentariu considerat abuziv.

aşa şi aşa
5.04.2020, 10:59:52

Ăştia, "nedezertori" (încă) nu-s rupţi de oboseală din cauza efortului depus?... Fiindcă aşa se plîng peste tot (pe facebook), cu lacrimi de crocodil... Numai selfie-uri şi facebook au în cap... Ce muncă?...

+1 (3 voturi)
aşa şi aşa
5.04.2020, 13:36:14

Încă una pentru, pentru nemulţumiţii şi sensibilii "nedezertori" (încă) din spitale : prim-ministrul land-ului Bavaria (Germania, alte salarii, alte pretenţii, nu?...) tocmai a promis tuturor care lucrează la îngrijirea bolnavilor de coronavirus un bonus de 500 de euro... Sună cunoscut?... Ciudaţi mai sînt "fraierii" ăştia nemţi... La salariile lor... nu sînt revoltaţi de această sumă, nu se simt jigniţi, nu o resping, şi nu o consideră mită... O consideră o sumă în plus, binevenită, ca o recompensă şi recunoaştere a efortului deosebit, depus în această perioadă... Şi, atenţie... e vorba doar de o sumă oferită o singură dată, nu un adaos salariar lunar...

+2 (2 voturi)
Klaxxy Klaxxy
5.04.2020, 12:39:58

Le multumim pentru ca isi fac DATORIA (adica au fost tot timpul PLATITI ca sa faca asta), dar ar mai fi: vanzatorii care risca enorm ca sa putem cumpara din magazine, gunoierii care ne ajuta sa pastram curatenia, sa nu murim din cauza mizeriei produse tot de noi, soferilor care ne aduc alimentele la magazin... si multi, multi altii. Mie imi pare ca supralicitarea unei sarcini profesionale nu ne face bine. Va duce doar la ridicarea nivelului spagii dupa criza. Antecedentele le stim, nu avem cum sa le uitam. Hai sa ne facem, toti, datoria la locurile noastre de munca si... sa incercam sa fim mai modesti!...

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările