Societate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Săptămâna internaţională împotriva hărţuirii. Spot de conştientizare a fenomenului: Pisi, păpuşă şi iepuraş se pedepsesc

13
9 Apr 2019 17:17:42
Autor: Simona Chirciu
FOTO: Simona-Maria Chirciu
FOTO: Simona-Maria Chirciu

Săptămâna internaţională împotriva hărţuirii stradale are loc până pe 13 aprilie 2019, în mai mult de 70 de ţări şi 200 de oraşe din întreaga lume. România se alătură acestui eveniment pentru a-l 5-lea an consecutiv cu un spot de conştientizare, care oferă sfaturi utile.

Hărţuirea stradală este o problemă socială şi o formă de violenţă şi încălcare a drepturilor omului. În România, discuţia despre acest fenomen abia acum devine de interes, mai ales în contextul în care este sancţionată cu amendă.
 
Ca parte a campaniei internaţionale împotriva hărţuirii stradale, Hollaback! România (mişcare de conştientizare a hărţuirii în spaţiul public), Asociaţia Necuvinte, Poliţia Română, Oana Bîzgan (deputată independentă şi iniţiatorarea legii) Dragoş Pătraru (jurnalist) şi Alin Dincă (solist formaţia Trooper) au creat un spot de conştientizare asupra fenomenului. 
 

Spotul îşi propune să îi sensibilizeze pe oameni şi să răspundă la întrebări precum: Ce este hărţuirea stradală? Care este diferenţa între flirt şi hărţuire? Cum se sancţionează? De ce merită sancţionată? Ce pot face victimele dar şi martorii? 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Adrian Foangă
9.04.2019, 17:36:33

Nu sunteti "pisi" si "iepuras", sunteti doar cretini/e :))

+5 (11 voturi)
Comandor Gherghisan
9.04.2019, 18:09:30

Femeile daca ar arata a femei si nu a panarame nu s-ar lua nimeni de ele. La cum arata.....

+2 (6 voturi)
Razvan B
9.04.2019, 17:47:59

"Hărţuirea stradală este o problemă socială şi o formă de violenţă şi încălcare a drepturilor omului" - atata timp cat nu pune nimeni mana pe tine, nu se poate numi violenta cat despre drepturi umane, habar nu am la ce drept uman se face referire aici. Ca tipa un bou dupa tine "pisi" sau "iepuras" nu e hartuire stradala. E badaranie si se pedespeste prin ignorarea ciumpalacului. Chiar nu e nevoie de niste legi care trateaza interactiuni non-violente dintre cetateni pentru ca exista sanse mari ca astfel de legi vagi sa fie folosite abuziv. "Care este diferenţa între flirt şi hărţuire?" - in ziua de azi, diferenta consta in cum apreciaza femeia interactiunea. Daca ii place de tine e flirt, daca nu ...e hartuire.

+3 (9 voturi)
un motan intransigent
9.04.2019, 18:09:59

#Razvan B , Corect zis : "Daca ii place de tine e flirt , daca nu ... e hartuire" . Asa e ! Pentru evitarea etalarii nivelului crescut de testosteron (pisi , papusa , iepuras) trebuie infiintate bordeluri . Dupa asta , abuzatele vor duce dorul de "pisi , papusa , iepuras" . Fara surplus de testosteron (consumat la bordel) , pa abuzuri stradale ! Ar mai fi o problema : violul . Aici , toata lumea ar trebui sa fie de acord cu liberalizarea regimului detinerii de arme de foc pentru autoaparare . O femeie cu un Derringer in mana e mai greu de abordat cu violenta .

-4 (6 voturi)
Razvan B
9.04.2019, 18:17:07

Un badaran va ramane badaran si cu si fara lege. Nu de ei imi fac grija oricum. Problema cu legi de genul care confera atata putere presupusei victime este ca va fi abuzata. Orice lege care lasa portite pentru a fi abuzata, va fi abuzata. Si vor fi barbati nevinovati care vor avea de suferit de pe urma acestei unelte oferita de catre stat femeilor. M-am uitat si la video. Aparent sa zici "pisi, ce faci? Imi dai si mie numarul tau de telefon?" e hartuire violenta. Se arunca cu tot felul de definitii vagi si se amesteca lucruri triviale cu infractiuni grave ca si cum toate ar insemna acelasi lucru. Adica sa pui "pisi, ce faci?" la acelasi nivel cu violul...trebuie ceva feminism intersectionalist puternic.

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (13)