Societate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO „Soldaţii” români din Republica Moldova

5
12 Jul 2014 10:15:34
Lulea Marius Dorin
Tineri minunaţi ce străbat acum Republica Moldova pentru a promova mesajul Reîntregirii Neamului Românesc
Tineri minunaţi ce străbat acum Republica Moldova pentru a promova mesajul Reîntregirii Neamului Românesc

România, deci inclusiv Basarabia, se află pe o falie geopolitică determinată de poziţia geografică şi resursele naturale existente pe acest pământ. Nicăieri nu se simte mai dur acest lucru decât în Republica Moldova, acolo unde se duce un război asimetric pentru indentitate în spaţiul european reprezentat de către România şi cel slav marcat prin presiunea rusă.

Dacă Rusia a decis să cea mai bună politică este ocuparea efectivă a unei părţi din celui de-al doilea stat românesc şi dobândirea controlului politic asupra întregii Republici Moldova, în mod natural poporul român a fost nevoit să lucreze cu acele instrumente ce îi sunt caracteristice şi care nu pot avea la bază mijloace violente sau minciuna.

Nichita Stănescu avea să spună foarte frumos că „Limba română este patria mea”. Ţara nu reprezintă pentru poporul român un contur marcat de graniţe fizice, ci o suprafaţă spirituală.

În acest moment se află în desfăşurare Caravana Un trai mai Bun desfăşurată de Tinerii Moldovei, dar cum un trai mai bun nu poate veni decât prin Reunirea cu România a Republicii Moldova, vorbim de fapt de o Caravană a Unirii.

Aceşti tineri minunaţi, marea lor majoritate de liceu şi de facultate s-au adunat pentru că ei simt româneşte. E vorba de tineri intelectuali, e vorba de cei care acum schimbă mentalităţi prin exemplul lor, prin promovarea Integrării europene a Republicii Moldova prin varianta corectă şi sigură a Reunirii cu ţara-mamă.

Ne aflăm în mijlocul acestei campanii în care Tinerii Moldovei vor trece prin 300 de localităţi din Republica Moldova. Se merge acolo unde românismul este cel mai puternic, în satele celui de-al doilea stat românesc, acolo unde gândul de ţară trezeşti fiori.

Pentru aceşti români, ţara nu este politicul de la Bucureşti, ci gândul la fraţii de peste Prut, la cei care parcă după 20 de ani de orbire au devenit conştienţi că Unirea nu se face aşteptând, ci lucrând. Dragostea în familie trebuie şi declarată, nu doar simţită.

Aceşti tineri sunt „soldaţii" poporului român şi care şi-au asumat în secolul XXI să ducă un mesaj personal şi direct, un mesaj cu suflet, un mesaj ce poate fi doar simţit către toţi cei din Republica Moldova. Prin exemplul lor de bună conduită, prin sacrificiu, prin inteligenţa de care dau dovadă oferă modele de care noi românii suntem mândri şi care reuşesc să schimbe mentalităţi.

Între timp efortul lor pare a nu schimba doar mentalităţi la nivelul societăţii civile ci şi la nivel politic. Partidele pro-europene încep să preia acest mesaj în discursul lor politic. 

Mai jos se află un material video cu aceşti tineri minunaţi, iar ceea ce ei fac reprezintă doar un pas în plus pe cărarea Reîntregirii Neamului Românesc şi dovadă că românii merită să trăiască împreună.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Cezar
12.07.2014, 20:26:31

Si ne plangem ca generatia tanara din ziua de azi e vai de capul ei. Privind la tinerii din caravana Unirii, imi dau seama ca mai exista sperante pentru viitorul romanesc. Cinste lor pentru ceea ce fac !

+4 (4 voturi)
= Tenuţă Dacu dela Cetatea Tighina =
13.07.2014, 07:34:24

Da, FELICITARI acestor tineri curajosi ! Ne mândrim cu voi ! Acesti tineri vor realiza in curând Marea Re-Unire, realizata deja la 27 martie 1918 la Chisinau si votata de Sfatul Tarii prin "Actul Unirii " ! Cinste lor !

+4 (4 voturi)
Lulea Marius Dorin
13.07.2014, 09:17:27

Noua generaţie nu are nici o problemă... cea veche a avut ca urmare a distrugerii sistemului de viaţă cu care erau obişnuiţi. Unirea este un act firesc şi natural iar problema cu ea nu este dacă ci când.

+3 (3 voturi)
Vlad Tepes
13.07.2014, 13:39:18

Mergi Lulea si te cauta !

-2 (2 voturi)
x cogito ergo sum
15.07.2014, 13:41:36

Cu o randunica nu vine primavara ! Trebuie atinsa masa critica si unirea se va face in mod firesc .Dar ma tem ca pana atunci va curge multa apa pe Prut .

+1 (1 vot)
Modifică Setările