VIDEO Studenţii Anului, premiaţi la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni studenţi din ţară au fost premiaţi miercuri seară în cadrul Galei Studentul Anului, organizată de Asociaţia Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP) şi susţinută de Adevărul Holding. Tinerii au primit câte o temă de concurs în funcţie de profilul la care studiază, dar au fost luate în considerare şi activităţile academice şi extracurriculare.

Corina Stanciu, studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti, a câştigat premiul I la categoria „Medicină", fiind recompensată cu 1.000 de euro. A doua clasată a fost colega ei, Andreea Nicolae Sicinschi, care a câştigat un premiu în valoare de 400 de euro, oferit de reţeaua privată de sănătate „Regina Maria". Candidaţii la categoria „Medicină" au avut ca temă de concurs „Importanţa şi relevanţa programelor de profilaxie şi screening în activitatea medicală".

Premiat pentru artă în educaţia copiilor

La categoria „Arhitectură" premiul cel mare a fost adjudecat de Sandu Hangan, student în anul VI la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, fiind răsplătit cu 2.000 de euro. Tânărul a avut ca temă de concurs proiectarea unui pavilion pentru promovarea artei în educaţia copiilor, alegând oraşul natal Bistriţa pentru amplasarea centrului. Următoarele locuri au fost ocupate de Elena Marcu, de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu" din Bucureşti, respectiv Cristina Matei, studentă la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, fiecare primind câte 500 de euro.

Stagii de practică şi premii în bani

Concurenţii de la categoria „Jurnalism şi Comunicare" au avut sarcina de a realiza o anchetă cu tema „De ce nu sunt universităţile româneşti printre primele 500 din lume?". Ionuţ Bonoiu, redactorul-şef al revistei „Forbes", a acordat premiul I lui Cosmin Tirla, student la Universitatea Oradea. Tânărul a fost răsplătit cu un internship în cadrul Adevărul Holding şi cu premii în valoare de 2.000 de euro. Raluca Cojocaru şi Diana Ioniţă s-au clasat pe locurile II, respectiv III, fiind premiate cu câte 500, respectiv 350 de euro.

Candidaţii la „Studentul Anului în Economie" au avut de redactat un eseu despre cauzele şi manifestările crizei economice în România în perioada 2008-2010. Ştefănel Cârlescu, student la Griffiths School of Management şi la Facultatea de Teologie - Universitatea Emanuel din Oradea, a explicat cel mai bine criza economică din România şi a câştigat marele premiu în valoare de 2.000 de euro. Tânărul a obţinut şi Premiul British Council pentru internaţionalizarea învăţământului superior, în valoare de 1.000 de euro. Gabriel Florea (Universitatea Româno - Americană) şi Alexandru Georgescu (Academia de Studii Economice) au fost următorii clasaţi la categoria „Economie" plecând acasă cu 500 de euro. Câştigătorii vor putea face şi un stagiu de practică la compania Capital Partners.

Câştigătorii, rugaţi să nu plece din ţară

Diana Dobrescu, candidată la cateogria „Studentul Anului în Economie", a fost răsplătită cu un premiu special oferit de Codecs, care constă într-o bursă la cursul Management de Proiect. Alexandru Decianu, student la Universitatea Politehnică Bucureşti, a obţinut premiul I la categoria IT, având ca temă de concurs „Biblioteca virtuală Total Soft". Tânărul a câştigat un laptop Macbook Air. Următorii clasaţi au fost Claudiu Vâlculescu, de la Facultatea Matematică şi Informatică din Cluj‑Napoca, şi Marius Gabriel Guţu  (Universitatea Politehnică Bucureşti), care au câştigat un Ipad, respectiv un Iphone. La sfârşitul Galei, prezentatorul Alexandru Conovaru i-a rugat pe câştigători să rămână să profeseze în România: „Vă rog, nu plecaţi din ţară pentru că avem nevoie de voi".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite