VIDEO Tunuri cu deodorant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

100 de spray-uri uriaşe vor fi instalate în preajma uneia dintre gropile de gunoi din Beijing. Autorităţile chineze au decis să încerce să acopere cu parfum mirosul emanat de una dintre sutele de gropi de gunoi din zonă, în urma numeroaselor plângeri de la localnici.

Tunurile care pot elibera zeci de litri de parfum în fiecare minut pe o rază de 50 de metri funcţionează deja în preajma unor gropi de gunoi, dar sunt considerate o soluţie temporară.

Potrivit municipalităţii, populaţia metropolei - 17 milioane de locuitori - generează 18.000 de tone de deşeuri menajere în fiecare zi, cu 7.000 de tone mai mult decât capacitatea staţiilor de colectare.

Spaţiu irosit

„Toate gropile de gunoi şi staţiile de tratare a deşeurilor din Beijing se vor umple în patru ani. Aşa că trebuie să luăm acum măsuri pentru a rezolva problema", a declarat un expert al municipalităţii, Wang Weiping. Mai puţin de 4% din gunoiul produs de locuitorii Beijingului este reciclat, 2% este incinerat, iar restul ajunge în gropile de gunoi.

Pe termen lung, guvernanţii au în plan investiţii masive pentru a dubla capacitatea de colectare a gunoiului, a mări rata de incinerare la 40% şi a stopa creşterea volumului deşeurilor până în 2015 prin reciclare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite