Societate

articolul anterior articolul urmator

Vinerea Verde, o adevărată mişcare de curăţare a României

0
8 May 2021 02:20:35
Autor: Anne-Marie Sandu
Foto Facebook
Foto Facebook

Ministrul Mediului: "Vinerea Verde nu e doar despre transport ecologic, ci şi despre schimbarea de mentalităţi. Ne-am propus să pornim o adevărată mişcare de curăţare a României de deşeurile abandonate pe străzi, pe câmpuri, în păduri sau în râuri".

 Pentru a avea succes, o astfel de mişcare are nevoie de implicarea, deopotrivă, a cetăţenilor voluntari şi a autorităţilor locale şi centrale. 

Soluţii IT pentru colectarea deşeurilor

Tanczos Barna a afirmat că s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanţii asociaţiei Let's Do It, Romania!, pentru a stabili modul în care soluţiile IT dezvoltate de asociaţie – aplicaţia TrashOut şi Platforma 4B – ar putea deveni resurse utile pentru identificarea rapidă a deşeurilor abandonate, cu ajutorul voluntarilor, conform news.ro.
 
"Cei de la Let's do it, Romania! mi-au prezentat o soluţie utilă, care şi-a dovedit deja eficienţa şi pe care cred că o putem susţine cu acţiuni concrete, de la nivel instituţional. Sunt optimist că cetăţenii ne vor sprijini în mişcarea de curăţare a României, vor descărca aplicaţia TrashOut şi o vor utiliza cât mai des. Am această convingere pentru că tot ei sunt partenerii noştri cei mai importanţi în lupta cu tăierile ilegale, prin utilizarea masivă a aplicaţiei #InspectorulPădurii. Mă aştept la aceeaşi implicare şi de la autorităţile publice locale", a detaliat, într-o postare pe Facebook, ministrul Mediului.
 
El a adăugat că specialiştii din cadrul MMAP, GNM şi LDIR vor stabili modul de colaborare şi vor lucra la o procedură comună, astfel încât toate sesizările cetăţenilor prin aplicaţia TrashOut să fie preluate, urmărite şi soluţionate de autorităţi.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările