Vîntu şantaja cu reportofonul în buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul patron al Realitatea TV, Sorin Ovidiu Vîntu, şi reprezentantul său în Consiliul de Administraţie al Realitatea TV, Ilie Ion, zis Nelu Legiune, au fost trimişi ieri în judecată. Cei doi sunt acuzaţi că l-au ameninţat cu asasinarea şi l-au şantajat pe partenerul lor de afaceri, Sebastian Ghiţă, managerul general al Realitatea Media şi patron al societăţii Asesoft.

„Taxa de protecţie" de 150.000 de euro lunar şi modificarea unor clauze din contractul de consultanţă şi management au fost cerinţele lui SOV pentru a-l lăsa în pace pe Ghiţă, potrivit discuţiilor telefonice interceptate de SRI. Vîntu şi Ilie Ion l-au şantajat pe Ghiţă cu posibila pierdere a investiţiilor de patru milioane de euro şi l-au ameninţat cu moartea.

Vezi aici rechizitoriul în dosarul lui Vîntu

Contractul pentru servicii de consultanţă şi management strategic a fost semnat, la 24 octombrie 2010, de Sorin Freciu, reprezentant al Realitatea Media, şi Sebastian Ghiţă, proprietarul Asesoft. Practic, Asesoft se angaja să plătească datoriile trustului - Realitatea TV, The Money Channel, Radio ­Guerrilla, Realitatea FM - şi salariile angajaţilor, dar şi funcţionarea societăţii.

Ameninţări şi şantaj

În luna decembrie 2010, Vîntu l-a criticat de mai multe ori pe Ghiţă, căruia i-a reproşat că nu are experinţă profesională şi a făcut presiuni pentru schimbarea directorului editorial, Cătălin Popa. Potrivit procurorilor, SOV s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra a doi membri din Consiliul de Administraţie - Sorin Freciu şi Dragoş ­Nedelcu - pentru a-i îngreuna activitatea lui Ghiţă şi a-l pune pe acesta în situaţia de a nu-şi putea îndeplini obligaţiile contractuale. La 27 martie 2011, Sebastian Ghiţă a  fost ameninţat cu moartea în urma unui scandal care a avut loc pe holurile Realităţii TV.

Omul de afaceri i-a cerut lui Ghiţă suma de 200.000 de euro (negociată ulterior la 150.000 de euro - n.r.) pentru a nu rezilia contractul. Ilie Ion a fost numit atunci membru în CA, având ordin să-i reprezinte interesele lui SOV şi să fie omul de legătură al acestuia. La 2 aprilie, Vîntu l-ar fi chemat pe Ghiţă într-o benzinărie din Pucheni (Prahova) şi l-ar fi ameninţat cu moartea.

Ulterior, ameninţările au continuat direct sau prin intermediul lui Ilie Ion. Procurorii susţin că după ce Ghiţă a depus plângere la Parchet, Vîntu şi-a cumpărat un reportofon de la un supermarket şi l-a înregistrat pe Ghiţă deschizând discuţii din care să reiasă că ar fi prieteni.

A scăpat de o nouă arestare

Sorin Ovidiu Vîntu rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins ieri solicitarea Parchetului General de a-l aresta preventiv pe SOV în această cauză, întrucât ar fi încălcat interdicţiile impuse prin controlul judiciar. Mai exact, SOV ar fi comis cu ştiinţă noi infracţiuni de şantaj şi ameninţare împotriva managerului general al Realitatea Media, Sebastian Ghiţă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite