Societate

articolul anterior articolul urmator

Violeta Alexandru, despre recalcularea pensiilor: Facem faţă, deşi vin zilnic noi solicitări

4
7 Aug 2020 00:45:59
Autor: News.ro
Violeta Alexandru anunţă că au fost rezolvate peste 10.000 de dosare privind recalcularea pensiilor, de la preluarea mandatului.
Violeta Alexandru anunţă că au fost rezolvate peste 10.000 de dosare privind recalcularea pensiilor, de la preluarea mandatului.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirmă că, la preluarea mandatului, erau 14.000 de dosare cu termen depăşit pentru recalcularea pensiilor, iar acum s-a ajuns la 3.700 de astfel de dosare, ceea ce arată că ”se poate face treabă şi în administraţie”. Alexandru menţionează că ”rămâne de lucrat mult” la casele de pensii din judeţul Alba, din Sectorul 1 al Capitalei şi din Neamţ.

”Nu renunţ. Până la ultimul dosar rezolvat, nu renunţ. Apreciez mult implicarea Preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice, Daniel Baciu, şi, binenţeles, a tuturor celor care au muncit în casele de pensii judeţene. #sepoate Se poate face treabă şi în administraţie. Nu o să reuşesc minuni (oricum nu le reuşesc singură) dar aduc respectul pentru muncă susţinută în Ministerul Muncii”, a afirmat Violeta Alexandru, într-o postare pe Facebook.
 
Ea a ataşat şi un tabel cu situaţia numărului de dosare de recalculare a pensiilor rămase restante.
 
”La preluare mandat: 14000 de dosare cu termen depăşit pentru recalculare. Cum or fi putut să încaseze indemnizaţia de ministru cei care au fost înaintea mea în acest minister? Pentru ce? Pentru nişte legi făcute de angajaţi? Sunt la 3700 de dosare în lucru astăzi. Facem faţă deşi vin zilnic noi solicitări. Nu ne oprim, nu fac acest lucru pentru a mă afişa cu cifre. Respect fiecare pensionar, fiecare om care a muncit. Această muncă şi perseverenţă este forma mea de respect”, a adăugat ministrul Muncii.
 
Alexandru a menţionat că ”tot la Alba (unde se munceşte pentru scăderea numărului restanţelor) şi la Sectorul 1/Bucureşti, Neamţ rămâne de lucrat mult şi în perioada următoare”.
 
”În rest, majoritatea caselor teritoriale sunt la zi cu recalculările ceea ce îmi demonstrează că #sepoate”, a scris Violeta Alexandru.
 
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţa, în 3 iulie, că a expirat expirat termenul de două luni pe care l-a dat caselor de pensii pentru rezolvarea dosarelor restante şi mai mult de jumătate dintre judeţele ţării au rezolvat toate problemele. În schimb, ”rămân probleme majore la Casa de pensii Alba şi la Sectorul 1”, iar casele de pensii din Neamţ şi Braşov ”încă nu performează”. ”Sunt pregătită să iau decizii”, a anunţat atunci Alexandru.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Tras-o Seruah a treia oara V-a
7.08.2020, 00:49:00

Comentariu considerat abuziv.

Pistruiatul Kamikaze
7.08.2020, 02:22:05

Mama 25 ani intr o fabrica de mase plastice in constanta,cu gaze de la diluanti zi de zi.7 mil pensie.tata 35 de ani la snc constanta in pirt ,lacatus naval,si a puerdut auzul de la baroasele date zi de zi pe metal-13 mil pensie.amandoi sunt daramati fizic.voi calculati pensiile burtosilor din militie,o faceti minunat...

+1 (1 vot)
Freeeeeeee Truth
7.08.2020, 03:03:07

Comentariu considerat abuziv.

Constantine Constantine
7.08.2020, 09:35:29

Doamana ministru.In Romania exista 5 milioane de pensionari si dv va laudati cu citeva mii de dosare rezolvate.Vedeti ca viata s-a scumpit si cu 50% si oamenii astia au nevoie de hrana, medicamente si alte cerinte si nu de cifre aberante.Daca e nevoie dati afara toti subalternii din minister si angajati altii, ca la cum se misca astia de acum vor mai apare 1 milion de dosare.