Violeta Alexandru, despre recalcularea pensiilor: Facem faţă, deşi vin zilnic noi solicitări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirmă că, la preluarea mandatului, erau 14.000 de dosare cu termen depăşit pentru recalcularea pensiilor, iar acum s-a ajuns la 3.700 de astfel de dosare, ceea ce arată că ”se poate face treabă şi în administraţie”. Alexandru menţionează că ”rămâne de lucrat mult” la casele de pensii din judeţul Alba, din Sectorul 1 al Capitalei şi din Neamţ.

”Nu renunţ. Până la ultimul dosar rezolvat, nu renunţ. Apreciez mult implicarea Preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice, Daniel Baciu, şi, binenţeles, a tuturor celor care au muncit în casele de pensii judeţene. #sepoate Se poate face treabă şi în administraţie. Nu o să reuşesc minuni (oricum nu le reuşesc singură) dar aduc respectul pentru muncă susţinută în Ministerul Muncii”, a afirmat Violeta Alexandru, într-o postare pe Facebook.

Ea a ataşat şi un tabel cu situaţia numărului de dosare de recalculare a pensiilor rămase restante.

”La preluare mandat: 14000 de dosare cu termen depăşit pentru recalculare. Cum or fi putut să încaseze indemnizaţia de ministru cei care au fost înaintea mea în acest minister? Pentru ce? Pentru nişte legi făcute de angajaţi? Sunt la 3700 de dosare în lucru astăzi. Facem faţă deşi vin zilnic noi solicitări. Nu ne oprim, nu fac acest lucru pentru a mă afişa cu cifre. Respect fiecare pensionar, fiecare om care a muncit. Această muncă şi perseverenţă este forma mea de respect”, a adăugat ministrul Muncii.

Alexandru a menţionat că ”tot la Alba (unde se munceşte pentru scăderea numărului restanţelor) şi la Sectorul 1/Bucureşti, Neamţ rămâne de lucrat mult şi în perioada următoare”.

”În rest, majoritatea caselor teritoriale sunt la zi cu recalculările ceea ce îmi demonstrează că #sepoate”, a scris Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţa, în 3 iulie, că a expirat expirat termenul de două luni pe care l-a dat caselor de pensii pentru rezolvarea dosarelor restante şi mai mult de jumătate dintre judeţele ţării au rezolvat toate problemele. În schimb, ”rămân probleme majore la Casa de pensii Alba şi la Sectorul 1”, iar casele de pensii din Neamţ şi Braşov ”încă nu performează”. ”Sunt pregătită să iau decizii”, a anunţat atunci Alexandru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite