Societate

articolul anterior articolul urmator

Violeta Alexandru: Nu poţi gestiona dosarele pensionarilor dacă nu le ai aşezate şi depozitate în ordine în arhivă

9
3 Jul 2020 23:04:07
Autor: News.ro
Violeta Alexandru
Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirmă că a cerut ca dosarele din arhivele Caselor de Pensii să fie puse în ordine şi păstrate lizibile, menţionând că trebuie făcute investiţii şi pentru digitalizare. Ea spune că se fac verificări pentru a se vedea în ce situaţie sunt acum arhivele instituţiilor menţionate.

”Am avut toată înţelegerea. Nu toate pot fi modernizate peste noapte, ne trebuie investiţii, dar un minim bun simţ, se poate!”, susţine Violeta Alexandru.

”Nu poţi gestiona dosarele pensionarilor dacă nu le ai aşezate şi depozitate în ordine în arhivă. Următorul pas, după ce luăm de pe jos (am întâlnit cazuri, sigur că, după ce m-am implicat, s-au mai schimbat lucrurile!) şi le păstrăm lizibile, trebuie să investim în digitalizare. Ştiu! Va fi, cu siguranţă, mai uşor oricărui ministru să facă, în viitor, următorul pas, după tot efortul din această perioadă”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Ea a adăugat că se va recupera ”tot ceea ce se poate recupera din carnetele de muncă scanate” într-un contract încheiat înainte să ajungă la Minister.

”Un contract în care s-ar fi putut face treabă serioasă. Nu s-a făcut! Recuperăm ceea ce se poate/este utilizabil şi măcar o parte dintre persoane vor fi scutite de efortul de a recupera şi prezenta informaţiile necesare din aceste documente. Alături de dl Preşedinte CNPP, Daniel Baciu am luat decizia să salvăm ceea ce se poate tocmai ca să scutim oamenii de drumuri inutile”, a afirmat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a precizat că a cerut ordine în dosare şi că se vor face verificări privind situaţia arhivelor Caselor de Pensii.

”Cum ai putea identifica şi recalcula dosarele celor care au acest drept, după o viaţă de muncă, dacă nu ai o ordine bine definită în arhiva proprie? Trebuie să acordăm respectul cuvenit celor care au muncit dar şi urmaşilor acestora; vreau ordine atât în dosarele active cât şi în cele pasive. O muncă de-o viaţă nu se calcă în picioare! După perioada de restricţii, am revenit în teren. Se verifică situaţia în care se află arhivele Caselor de Pensii din ţară. După ce am cerut să se pună în ordine. Am avut toată înţelegerea. Nu toate pot fi modernizate peste noapte, ne trebuie investiţii, dar un minm bun simţ, se poate! Trebuie să se poată! Mă voi asigura că documentele din dosarele de pensii sunt păstrate în condiţii decente şi chiar foarte bune. Până acum au fost verificate Casele Judeţene din 3 judeţe şi din sectoarele din Bucureşti. Mergem mai departe!”, a subliniat Alexandru.

Ea a postat şi două fotografii, prima înfăţişând dosare aruncate într-o grămadă, iar cea de-a doua o arhiva ordonată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Mesterul Ardelean
3.07.2020, 23:55:33

Pentru orice om de bun simt, ceea ce afirma doamna Alexandru arata, fara putinta de tagada, cat de in urma a ramas Romania in tot acesti 30 de ani de dupa 1989.

+1 (3 voturi)
IonIon Codreanu
4.07.2020, 08:43:25

Numai în ultimii 30 de ani?! Aici totdeauna lucrurile au fost ”cam pe-aici”, ”cam așa!”, fără loc sau timp precis...

bucurestean victor
4.07.2020, 07:52:43

Eu in locul lui Violeta, m-as preocupa mai curand de cresterea pensiilor minime de 3 ori. Aici Romania, la capitolul pensii ale contribuabililor e in urma cu un tur de stadion fata de alte state din Europa. Pensiile "normale" sunt numai pentru cei "speciali", care nu au dat o letzcaie, nu pentru omul de rand. Felicitari tinerilor, care pleaca, fara sa mai astepte "mila" guvernelor ce s-au perindat, si renunta la idea de pensie din Romania, care e vorba lui nenea Iancu minunata, dar lipseste cu desavarsire.

IonIon Codreanu
4.07.2020, 08:49:39

Pea mulți români nu s-au preocupat de traiul la bătrânețe. Nu au contribuit, au lucrat la negru iar la bătrânețe se plâng că AJUTORUL, mila, nu le ajunge. Este foarte important să știm de fiecare dată pentru ce au pensii mici! Să pui egal între cineva care a muncit, a câștigat serios, a contribuit substanțial la fondul de pensii și acum încasează o pensie decentă și cineva pe care nu la preocupat bătrânețea nu-i de loc corect! Fac excepție NUMAI cei care a lucrat la colectivă asigurând bunăstarea țării și care MERITĂ acum o pensie decentă, deși statul comunist nu s-a preocupat de asta: doar i-a exploatat.

Liviu Dumitru
4.07.2020, 08:48:09

Multa vorba, realizarile nu le simtim, scandalos, s-a mers la cjpPloiesti pentru felicitari ca au terminat nu stiu ce calcule ,au rezolvat oarece dosare.Astept de o luna o amarata de decizie la zece km de Ploiesti ,din februarie este legea ,suntem in iulie , au avut timp, nu s-a mai lucrat cu pensionarii in starea de urgenta, unde-s realizarile anuntate ??

Vezi toate comentariile (9)