Vizita Papei. Unde vor fi punctele de prim-ajutor şi spitalele mobile SMURD unde pelerinii pot primi asistenţă medicală de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc

Echipaje de pompieri şi paramedici SMURD se vor afla în cele patru oraşe care vor fi vizitate de Papa Francisc, pentru a acorda sprijin şi prim-ajutor populaţiei. Pelerinii şi localnicii pot solicita şi primi asistenţă medicală de urgenţă în punctele de prim-ajutor şi spitalele mobile SMURD amplasate în aceste zone.

IGSU) precizează că, în cele patru oraşe în care Sanctitatea Sa Papa Francisc va oficia slujbe religioase şi se va întâlni cu pelerinii, se vor afla echipaje de pompieri şi paramedici SMURD care pot acorda sprijin şi prim-ajutor populaţiei. Atât credincioşii, cât şi localnicii pot solicita şi primi asistenţă medicală de urgenţă în punctele de prim-ajutor şi spitalele mobile SMURD amplasate în aceste zone.

"Participanţii la aceste activităţi publice sunt rugaţi, pentru siguranţa lor, să respecte recomandările autorităţilor de la faţa locului. De asemenea, dacă sesizează persoane aflate în dificultate sau eventuale situaţii de urgenţă, să anunţe imediat personalul IGSU prezent în dispozitivele din apropiere sau să semnaleze cazul la 112", se arată într-un comunicat de presă transmis de IGSU.

Oamenii sunt sfătuiţi să urmărească prognozele meteo pentru zonele în care se va desfăşura vizita Suveranului Pontif şi să aibă îmbrăcămintea adecvată. În cazul unor fenomene meteorologice extreme, oamenii sunt sfătuiţi să se îndepărteze de copaci, stâlpi de electricitate sau panouri publicitare şi să se adăpostească în interiorul clădirilor ori al altor spaţii publice. 

În Bucureşti vor fi instalate trei spitale mobile, două la Catedrala Mântuirii Neamului şi unul la Catedrala Romano - Catolică Sf. Iosif.

În Miercurea Ciuc vor fi instalate nouă spitale mobile şi puncte de prim-ajutor: în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc; în Şaua Şumuleului, la intersecţia drumurilor spre localitatea Leliceni; în Şaua Şumuleului, la intersecţia drumurilor spre localitatea Păuleni-Ciuc; pe Dealul Şumuleului, la liziera pădurii (4 spitale); în parcarea de lângă Catedrala Franciscană din Şumuleu-Ciuc (două spitale).

În Iaşi vor fi amplasate patru spitale mobile şi puncte de prim-ajutor: la Catedrala Catolică; în parcarea de lângă Prefectură; pe strada Palat (în partea stângă a Palatului Culturii); pe strada Anastasie Panu (în partea dreaptă a Palatului Culturii).

În Blaj vor fi amplasate şapte puncte de prim-ajutor: la gara CFR; în curtea Spitalului Municipal Blaj; în curtea Liceului Agricol din Piaţa 1848; la Capela „Barbu Lăutaru”; la Piaţa Agroalimentară din Câmpia Libertăţii; lângă scena din Câmpia Libertăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite