Societate

articolul anterior articolul urmator

Vlad Voiculescu l-a demis pe managerul interimar de la Matei Balş

7
22 Feb 2021 20:23:04
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a decis luni demiterea managerului interimar al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Univ. Dr Matei Balş” din Capitală, Maria Niţuescu, se arată într-un comunicat de presă transmis de minister.

Medicul Maria Niţescu, numită în urmă cu două luni manager interimar al Institutului Matei Balş după ce Adrian Streinu Cercel a demisionat în urma alegerii sale în funcţia de senator PSD - cele două funcţii fiind incompatibile - a fost demisă astăzi de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la aproape o lună de la incendiul care a afectat pavilionul nr. V al spitalului. 

Atribuţiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr Cătălin Apostolescu. „Decizia este motivată de multiplele disfuncţionalităţi în gestionarea situaţiei pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului care au fost transferaţi în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 şi în comunicarea cu Ministerul Sănătăţii, conform Art. 6, alin. (1) şi (5), al Ordinului ministrului Sănătăţii 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management şi a listei indicatorilor de performanţă a activităţii managerului spitalului public”, se mai arată în comunicatul ministerului.
 
Autorităţile au mai transmis că Vlad Voiculesc a solicitat în această dimineaţă informaţii cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Univ. Dr Matei Balş” în timpul incendiului.
 
„Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului şi nu a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov.
La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informaţii şi a comunicat Ministerului Sănătăţii că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenţie şi că a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30”, mai precizează sursa citată.
 
Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Univ. Dr Matei Balş” din Bucureşti, precum şi comunicarea cu toate celelalte autorităţi implicate.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Cornel Cazacu
22.02.2021, 20:34:00

Mai întâi trebuia demis Voiculescu. Din nou era să fie incendiu sub domnia dumnealui.

+1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
22.02.2021, 21:09:21

Comentariu considerat abuziv.

Infractorul Burci
22.02.2021, 20:36:20

Când este arestat acest mic jegulete securist, Vlăduță, slugoioul unchiului Nic?

-2 (6 voturi)
Utilizator Adevărul
22.02.2021, 21:10:04

Comentariu considerat abuziv.

M Costi
22.02.2021, 20:39:27

"...Voiculescu a decis luni demiterea managerului interimar..." ! O.K. , bine i-a facut , insa , sa vedem cand e demis si cel care l-a numit pe respectivul ca manager interimar ! Pentru incompetenta in numiri !

-8 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările