Vlad Voiculescu l-a demis pe managerul interimar de la Matei Balş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a decis luni demiterea managerului interimar al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Univ. Dr Matei Balş” din Capitală, Maria Niţuescu, se arată într-un comunicat de presă transmis de minister.

Medicul Maria Niţescu, numită în urmă cu două luni manager interimar al Institutului Matei Balş după ce Adrian Streinu Cercel a demisionat în urma alegerii sale în funcţia de senator PSD - cele două funcţii fiind incompatibile - a fost demisă astăzi de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la aproape o lună de la incendiul care a afectat pavilionul nr. V al spitalului. 

Atribuţiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr Cătălin Apostolescu. „Decizia este motivată de multiplele disfuncţionalităţi în gestionarea situaţiei pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului care au fost transferaţi în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 şi în comunicarea cu Ministerul Sănătăţii, conform Art. 6, alin. (1) şi (5), al Ordinului ministrului Sănătăţii 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management şi a listei indicatorilor de performanţă a activităţii managerului spitalului public”, se mai arată în comunicatul ministerului.

Autorităţile au mai transmis că Vlad Voiculesc a solicitat în această dimineaţă informaţii cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Univ. Dr Matei Balş” în timpul incendiului.

„Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului şi nu a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov.

La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informaţii şi a comunicat Ministerului Sănătăţii că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenţie şi că a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30”, mai precizează sursa citată.

Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Univ. Dr Matei Balş” din Bucureşti, precum şi comunicarea cu toate celelalte autorităţi implicate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite