Societate

articolul anterior articolul urmator

Vlad Voiculescu, după ce l-a demis pe managerul de la „Matei Balş“: A fost a nu ştiu câta oară când am primit informaţii eronate. E deja prea mult

7
23 Feb 2021 07:37:54
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a motivat pe Facebook decizia demiterii managerului interimar de la Institutul Matei Balş din Bucureşti, Maria Niţescu. Aceasta a fost înlocuită după două luni în funcţie cu directorul medical dr Cătălin Apostolescu.

„Astăzi a fost a nu ştiu câta oară când am primit informaţii eronate de la o unitate din subordine. E deja prea mult. 
 
Prea mult din ce înseamnă “stat” în ţara asta a devenit sinonim cu lipsă de profesionalism, program fix, ţâfnă şi misecuvenism. 
 
Calitatea muncii multora dintre cei din sistem care lucrează în birouri - cei care ar trebui să facă munca medicilor şi a personalului medical mai uşoară, mai puţin birocratică, mai cu sens - este pur şi simplu din altă epocă. Se produce hârtie, nu valoare. Pentru fiecare om care munceşte pe rupte sunt alţi 10-20-30... cine mai ştie câţi... care au o singura grijă: pasarea responsabilităţii către alţii - în jos sau în sus, la stânga sau la dreapta... nu contează, atât timp cât dânsul/dânsa se ocupă strict cu statul la stat.
 
E momentul ca lucrurile să se schimbe. Cândva era o onoare să lucrezi pentru stat, să îţi asumi o responsabilitate publică. Trebuie să facem să fie din nou aşa... dacă vrem ca ţara asta să nu eşueze lamentabil în doar câţiva ani în toate domeniile care contează. Pericolul este cât se poate de real şi ne priveşte pe toţi. De astăzi, eu unul nu voi mai avea răbdare”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.
 
„Decizia este motivată de multiplele disfuncţionalităţi în gestionarea situaţiei pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului care au fost transferaţi în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 şi în comunicarea cu Ministerul Sănătăţii, conform Art. 6, alin. (1) şi (5), al Ordinului ministrului Sănătăţii 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management şi a listei indicatorilor de performanţă a activităţii managerului spitalului public”, se arată în comunicatul ministerului.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Edmond Wolf
23.02.2021, 08:46:19

Domnului Voiculescu îi trebuiesc studii superioare legale, reale și cu diplomă pentru a înțelege informațiile din sănătate. Bacalaureatul nu este suficient. Să-l întrebe pe șeful său, repetentul de Vâlcea.

-8 (16 voturi)
Un cititor
23.02.2021, 09:42:27

Are dreptate ministrul !!! El este "pus la zid" de populatie in caz de inf. eronate.......de politicienii din alte tabere....de presa.

+1 (5 voturi)
imsi imsi
23.02.2021, 09:44:40

Pai chestia ata trebuia sa i o spuna managerului in fata inainte sa l dea afara iar asta sa l sanctioneze pe functionarul care i a dat date graesite dar probabil ca generatia asta de fata n buci isi i a datele din buci. Adica functionarul cind a trebuit sa ffaca raportul s a uuitat pe pagina de facebook a pacientului dar asta n avea cont sau il blocase pt ca era psd ist asa ca a zis ca n avem domle asa ceva. Pe urma avand in vedere ce au patit cu Australia si Canada aia de ai lui zuckerman au deblocat contul si a aparut si pacientul strain in varianta mioritica numai bine sa l confuzeze pe ministrul caruia i au trebuit 11 ani ca sa obtina o adeverinta. Totusi teoria conducerii vorbeste de peck order nu de destituiri intempestive si chiar si comunistii nu dadeau jos directorii pt raportari aiurea deoarece functionarul care a gresit ramane bine mersi nepedepsit.

-6 (8 voturi)
imsi imsi
23.02.2021, 09:54:45

Vorba aia Voiculescu a dat o palma la rht ! Directoarea (normal trebuia sa fie in perioada de proba) va da ministerul in judecata si va castiga si si va incasa salariile restante. Voiculescu nu se va supara, min nu se va prezenta la proces pt a da posibilitatea la 2 USR isti sa castige adica celei destituite si celui ce o va inlocui. Frumos nu ? Doar nu degeaba a invatat dl ministru 11 ani la Viana lui sobietki ! Sa stie cum sa faca manarelile ! Normal ar fi ca M.S sa se ntoarca in actiune in revendicare impotriva ministrului si sa l puna la plata. In felul asta prostalaii pusi ministri fiindca stiu ca nu patesc nimic chiar daca arunca in aer ministerul daca semneaza un ordin de ministru s ar gandi de 2 ori daca sa accepte sau nu.

-5 (7 voturi)
Pop Max
23.02.2021, 11:15:47

Pe cînd și demiterea d-nei Mahler, vedeta TV de la „Marius Nasta”, care stă de șase luni fără pompier în spital așteptînd „schimbarea legislației”.

-5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările