Societate

articolul anterior articolul urmator

Voiculescu: „Un funcţionar din Ministerul Sănătăţii este de vină că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit. Eu am aflat ieri”

19
16 Mar 2021 20:21:53
Autor: News.ro
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Vlad voiculescu a anunţat, marţi, că un funcţionar din Ministerul Sănătăţii este de vină că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit nici după adoptarea bugetului. „Trebuia să completeze o hârtie, să o semneze şi să o trimită”, a afirmat Voiculescu, precizând că doar în cursul zilei de luni s-au cerut sumele de la Ministerul Finanţelor Publice, iar plăţile către direcţiile de sănătate au început deja.

„Banii au fost ceruţi ieri. Plăţile au început să se facă. Astea nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Există o întârziere, am evaluat. Cine este de vină? Un funcţionar public este de vină. Câteodată există întârzieri şi luăm măsuri să nu mai fie aceste întârzieri. Trebuia să completeze o hârtie. Eu am aflat ieri”, a declarat ministrul Sănătăţii, marţi, într-o conferinţă de presă, întrebat despre plata personalului din centrele de vaccinare.

Voiculescu a explicat că cererea pentru fondurile necesare nu era treaba ministrului, de vină fiind un funcţionar public.

Întrebat dacă acesta mai este în funcţie, Voiculescu a afirmat: „Legea funcţionarului public e relativ clară şi nu poţi să iei măsuri de pe o zi pe alta şi lucrăm cu ce avem. Instituţia funcţionează aşa cum funcţionează, şi nu de ieri, de azi, şi câteodată sunt întârzieri şi luăm măsuri să nu mai existe întârzieri”.

De asemenea, răspunzând unei întrebări, Voiculescu a precizat că tot ce trebuia să facă funcţionarul din Minister era „să completeze o hârtie, să o semneze şi să o trimită”.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că plata personalului medical care lucrează în centrele de vaccinare a întârziat nepermis de mult, iar coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a trimis o notificare către Ministerul Sănătăţii, instituţie care a transmis că plata va fi făcută în următoarele zile.

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni seară, că în zilele următoare se vor face plăţile către cei care muncesc în centrele de vaccinare, suma fiind prevăzută în buget. Barna a explicat că întârzierea a apărut din cauza neadoptării bugetului national.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Tomescu Tom
16.03.2021, 20:46:06

Funcționarul public ... este intangibil ... pentru că este apărat de o legislație " relativ " clară ! Poate provoca și catastrofe ... scaunul lui nu se clatină ! Coafura rezistă ..

-3 (19 voturi)
Tomescu Tom
16.03.2021, 20:55:40

Limpeziți legislația .. Făceți-o cristal ... Limpede ca Ozana .. Ca să dispară... mi se rupiștii din instituțiile statului ! . Sau nu are nimeni interesul ăsta ?

-9 (17 voturi)
Russians, go home
16.03.2021, 20:53:25

Salariile voastre si pensiile speciale pentru securisti nu uitati sa le platiti ?

+2 (6 voturi)
mitrut
16.03.2021, 20:54:35

O fi membru PNL sau PSD?

+2 (2 voturi)
Jianu
16.03.2021, 21:02:14

Ca de obicei incompetentul Vladut Voiculescu, pui de securici, afla ultimul :))) Chiar isi bat joc de el toti in ministerul ala? Ca altfel nu se explica cat de prost ...informat e :)))

-6 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările