Voiculescu: „Un funcţionar din Ministerul Sănătăţii este de vină că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit. Eu am aflat ieri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Vlad voiculescu a anunţat, marţi, că un funcţionar din Ministerul Sănătăţii este de vină că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit nici după adoptarea bugetului. „Trebuia să completeze o hârtie, să o semneze şi să o trimită”, a afirmat Voiculescu, precizând că doar în cursul zilei de luni s-au cerut sumele de la Ministerul Finanţelor Publice, iar plăţile către direcţiile de sănătate au început deja.

„Banii au fost ceruţi ieri. Plăţile au început să se facă. Astea nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Există o întârziere, am evaluat. Cine este de vină? Un funcţionar public este de vină. Câteodată există întârzieri şi luăm măsuri să nu mai fie aceste întârzieri. Trebuia să completeze o hârtie. Eu am aflat ieri”, a declarat ministrul Sănătăţii, marţi, într-o conferinţă de presă, întrebat despre plata personalului din centrele de vaccinare.

Voiculescu a explicat că cererea pentru fondurile necesare nu era treaba ministrului, de vină fiind un funcţionar public.

Întrebat dacă acesta mai este în funcţie, Voiculescu a afirmat: „Legea funcţionarului public e relativ clară şi nu poţi să iei măsuri de pe o zi pe alta şi lucrăm cu ce avem. Instituţia funcţionează aşa cum funcţionează, şi nu de ieri, de azi, şi câteodată sunt întârzieri şi luăm măsuri să nu mai existe întârzieri”.

De asemenea, răspunzând unei întrebări, Voiculescu a precizat că tot ce trebuia să facă funcţionarul din Minister era „să completeze o hârtie, să o semneze şi să o trimită”.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că plata personalului medical care lucrează în centrele de vaccinare a întârziat nepermis de mult, iar coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a trimis o notificare către Ministerul Sănătăţii, instituţie care a transmis că plata va fi făcută în următoarele zile.

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni seară, că în zilele următoare se vor face plăţile către cei care muncesc în centrele de vaccinare, suma fiind prevăzută în buget. Barna a explicat că întârzierea a apărut din cauza neadoptării bugetului national.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite