UPDATE Informare meteorologică de ploi, lapoviţă, ninsoare şi vânt puternic. Mai multe judeţe, sub Cod galben de ceaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii de la ANM au emis, duminică o informare meteorologică de răcire bruscă a vremii, precipitaţii care vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar în unele zone vântul va avea intensificări şi va bate cu 60 - 70 de kilometri pe oră.

UPDATE Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au emis, duminică după-amiază, încă două atenţionări cod galben de ninsori, pentru judeţele Neamţ şi Suceava.

Atenţionările sunt în vigoare până duminică noaptea, la ora 23.00. Potrivit ANM, în zonele montane din judeţele Neamţ şi Suceava, la altitudini de peste 1.600 de metri, vor fi ninsori moderate, dar care vor determina scăderea vizibilităţii sub 50 de metri.

Totodată, pentru judeţul Caraş-Severin este în vigoare o atenţionare cod galben de ninsoare până la ora 22.00. Astfel, la peste 1700 de metri altitudine va ninge moderat, iar vizibilitatea ar putea scădea, izolat, sub 50 de metri.

UPDATE Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică după-amiază, atenţionări cod galben de ninsoare şi viscol pentru patru judeţe, fiind vorba despre zone montane.

În judeţul Caraş-Severin, până la ora 22.00 este în vigoare o atenţionare cod galben de ninsoare.

Astfel, la peste 1700 de metri altitudine va ninge moderat, iar vizibilitatea ar putea scădea, izolat, sub 50 de metri.

Va ninge şi în judeţele Maramureş, Cluj şi Bistriţa-Năsăud, zona de munte. Şi aici va ninge moderat, dar vântul va avea intensificări care la rafală pot atinge 70 - 90 de kilometri pe oră, determinând scăderea vizibilităţii la altitudini de peste 1200 de metri.

Totodată, centrul Infotrafic anunţă că este ceaţă pe drumul naţional 1, în judeţul Cluj, pe tronsonul Cluj-Napoca - Turda, unde vizibilitatea este sub 100 de metri.

Meteorologii de la ANM au emis, duminică, şi o informare de răcire bruscă a vremii. Până marţi la ora 23.00 vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar în unele zone vântul va avea intensificări şi va bate cu 60 - 70 de kilometri pe oră.

Pe parcursul zilei de duminică, ANM a emis atenţionări cod galben de ceaţă pentru mai multe judeţe, acestea fiind în vigoare timp de câteva ore.

Cod galben de ceaţă prelungit în cinci judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit duminică atenţionările cod galben de ceaţă emise pentru cinci judeţe, vizibilitatea în zonele vizate fiind local sub 200 de metri, iar izolat, sub 50 de metri.

Judeţele Braşov şi Harghita sunt duminică sub cod galben de ceaţă emis de ANM până la ora 13.00.

Totodată, au fost prelungite şi atenţionările emise pentru Vrancea, Bacău şi Neamţ, până la ora 14.00.

În zonele aflate sub cod galben de ceaţă vizibilitatea scade local sub 200 de metri, iar izolat, sub 50 de metri, potrivit meteorologilor.

Duminică dimineaţă, centrul Infotrafic anunţa că se circula în condiţii de ceaţă în judeţul Alba, pe DN 1 Alba-Iulia - Cluj-Napoca, unde vizibilitatea era sub 50 de metri, precum şi în judeţul Mureş, pe DN15, pe tronsoanele Târgu-Mureş - Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş - Reghin - Topliţa. De asemenea, pe Autostrada A1, pe tronsoanele Timişoara - Arad şi Sebeş - Şibot vizibilitatea era în jur de 100 de metri, în timp ce pe autostrăzile A2 Bucureşti - Fundulea şi A1, pe tronsoanele Timişoara - Arad, Sebeş - Simeria şi Sălişte - Cristian, ploua mărunt.

Informarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) intră în vigoare duminică la ora 16.00 şi este valabilă până marţi, la ora 23.00. Meteorologii spun că în acest interval vor fi perioade de timp în care se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse, mai ales la munte, 15 - 20 de litri pe metrul pătrat.

Duminică seară va ploua, iar din noaptea de duminică spre luni precipitaţiile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării.

De asemenea şi temperaturile vor scădea brusc, anunţă meteorologii.

„În noaptea de luni spre marţi (28/29 noiembrie) şi pe parcursul zilei de marţi (29 noiembrie), vremea se va răci în toată ţara, va ninge şi în regiunile sudice, unde pe arii restrânse este posibil să se depună strat de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi 50 - 60 km/h. Îndeosebi în zonele de munte se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi rafale de peste 60 - 70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii”, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.
 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite