Yuval Noah Harari, despre cum ne ferim de teoriile dubioase despre coronavirus: „Un doctorat nu este obligatoriu, dar să cunoşti biologia de bază, da“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yuval Noah Harari este unul dintre cei mai cunoscuţi istorici şi filosofi FOTO: ted.com
Yuval Noah Harari este unul dintre cei mai cunoscuţi istorici şi filosofi FOTO: ted.com

Autor al celebrelor volume „Sapiens” şi „Homo Deus”, istoricul şi filosoful israelian Yuval Noah Harari a publicat pe contul său de Facebook o postare privind teoriile conspiraţiei legate de coronavirus.

Iată ce a scris celebrul istoric israelian pe pagina sa de Facebook: „Dacă cineva încearcă să vă convingă de o teorie a conspiraţiei privind originea şi împrăştierea coronavirusului, cereţi-i mai întâi să vă explice ce e un virus şi cum cauzează boala. Dacă nu are vreo idee despre asta, nu credeţi în teoria lui. Un doctorat nu este obligatoriu, dar să cunoşti biologia de bază da”.

Într-un editorial publicat luna trecută în Financial Times legat de coronavirus, Yuval Noah Harari a scris: „Criza generată de pandemia coronavirusului are efecte pe plan mondial, iar deciziile guvernelor probabil vor configura mulţi ani lumea, inclusiv sistemele economice, politice şi culturale. Multe dintre măsurile de urgenţă aplicate pe termen scurt vor deveni accesorii ale vieţii. Aceasta este natura urgenţelor, de a accelera procesele istorice. Decizii care în mod normal ar necesita ani de deliberări sunt adoptate în câteva ore. Sunt forţate spre utilizare tehnologii imature şi chiar periculoase, deoarece riscul de a nu face nimic este mai mare", adaugă autorul, notând că ţări întregi sunt folosite în experimente sociale la scară largă”.

Yuval Noah Harari este doctor în istorie la Oxford şi profesor de istorie universală la Departamentul de Istorie al Universităţii Ebraice din Ierusalim. Cărţile sale „Sapiens. O scurtă istorie a omenirii” şi „Homo Deus. Scurta istorie a viitorului”, au devenit bestseller-uri la scurtă vreme după apariţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite