45 de ani de la primul 10 din gimnastică! Nadia s-a îmbrăcat în ţinută de concurs şi a făcut un element acrobatic VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nadia

Pe 18 iulie 1976, la Jocurile Olipice de la Montreal, Nadia Comăneci, o puştoică din România de doar 14 ani, intra definitiv în istoria sportului mondial.

Nadia, care va împlini 60 de ani pe 12 noiembrie, a postat un filmuleţ în care poartă ţinută de concurs şi face un mic element acrobatic, în faţa unei camionete în ediţie limitată, cu logo-ul JO, pentru care îi mulţumeşte soţului său Bart Conner.

“O picătură de istorie 45 de ani mai târziu cu prima mea medalie olimpică. Jocurile Olimpice de la Montreal 1976. Adăugând colecţiei 1976 Montreal Olympic camioneta GMC în ediţie limitată cu logul Montreal, pentru a sărbători aniversarea primului 10 perfect în 18 iulie. Mulţumesc, Bart Conner”, a notat Nadia Comăneci.

Nadia Comăneci şi primul 10 perfect din istoria gimnasticii - Exerciţiile care au scris istorie

În 1976, la JO de la Montreal, celebra româncă a obţinut şi primul 10 din istoria gimnasticii, uimind o lume întreagă. Pentru că afişajul electronic nu era programat să arate nota 10, pe ecran a apărut atunci nota 1.00. Nadia Comăneci a obţinut, la acea ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori scorul perfect, câştigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (echipă compus) şi una de bronz (sol).

 
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite