6-0 pentru Simona la ultimele 6 întâlniri cu jucătoare din Top 10! Halep e tot mai bună cu cele bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a câştigat ultimele 6 partide cu adversarele din Top 10. Martina Navratilova crede că românca poate bate orice jucătoare din circuit, chiar şi pe Serena.

Succesul de la Doha a împins-o pe Halep pe locul al 9-lea în clasamentul WTA, italianca Errani fiind cea învinsă şi lăsată în urmă de românca de doar 22 de ani. Simona are în continuare o marjă de progres consistentă, ţinând cont că ascensiunea ei a început în luna mai a anului trecut, odată cu turneul de la Roma. Constănţeanca atacă acum poziţiile lui Kerber şi Jankovici, dar şi recordurile româncelor în sportul-alb – Irina Spârlea, locul 7, şi Virginia Ruzici, poziţia a opta.
A întrecut-o pe Spârlea la bani
Halep a depăşit-o deja pe Spârlea la un capitol deloc neglijabil, cel al câştigurilor financiare. Profitând şi de creşterea consistentă a premiilor din epoca modernă a tenisului, Simona a acumulat puţin peste 2,7 miloane de dolari, faţă de cei 2,6 “agonisiţi” de Spârlea în 10 ani de tenis profesionist. Bineînţeles că suma din conturi nu este aceasta, orice jucător din circuit având de plătit taxe, impozite, antrenori, manageri şi deplasări. Cert e că banii nu mai sunt de mult o problemă pentru Simona şi tatăl acesteia, care nu în urmă cu mulţi ani se împrumuta pe la bănci pentru a-i asigura continuitate în turnee fiicei sale.
Sperietoare pentru jucătoarele de top…
În ultimele 6 meciuri cu jucătoare din Top 10, Simona Halep are 6-0! Ea le-a învins pe Wozniacki şi Kvitova în 2013, pe Jankovici, Kerber, Radwanska şi Errani în 2014! Ultima înfrângere a lui Halep cu o adversară de top s-a consemnat în august 2013, când Serena a câştigat în două seturi, în sferturi la Cincinatti. Oricum, Halep a strâns tot mai mult scorul întâlnirilor directe cu jucătoarele din Top 10, palmaresul actual fiind 10 victorii şi 13 înfrângeri.
…fără concentrare cu cele “mici”
Paradoxa, Halep are probleme de concentrare cu jucătoare poziţionate mai slab. Românca a pierdut în acest sezon cu Mladenovici, Madison Keys sau Timea Babos (FedCup) şi a fost aproape de ieşi în prima rundă chiar şi la Doha, când era condusă cu 5-3 în “decisiv” de estona Kaia Kanepi. Simţind că nu mai are soluţii, Halep a apelat la antrenorul ei, belgianul Wim Fissette. Acesta i-a transmis încrederea că va întoarce meciul şi i-a dat un singur sfat tehnic, să lovească mingile “mai lung”, ceea ce s-a şi întâmplat.

“Poate bate pe oricine din Top 5”
Martina Navratilova n-a rămas “insensibilă” la parcursul Simonei de la Doha. În comentariul ei pentru ESPN, legendara jucătoare ceho-americancă, de 18 ori triumfătoare în Grand Slamuri, a elogiat-o pe Halep: “Ar putea să bată orice jucătoare din Top 5. Dacă îşi îmbunătăţeşte serviciul, chiar şi pe Serena”. Într-adevăr, serviciul şi urcările la fileu par a fi rămas ultimele minusuri din jocul, altfel admirabil, al Simonei.
Posibile confruntări cu Kvitova şi Serena
Simona Halep s-a mutat de la Doha la Dubai şi astăzi o va întâlni pe franţuzoaica Alize Cornet. Dacă trece de primul tur, care pare unul psihologic pentru româncă, în drumul spre finală ar urma, teoretic, Kirsten Flipkens (Belgia), Petra Kvitova (Cehia) şi Serena Williams (SUA).  


Palmaresul Simonei cu jucătoarele din Top 10
Adversar                     Scor general 
Serena Williams           0-3 
Na Li                             1-1 
Agniesza Radwanska  2-3 
Victoria Azarenka         0-2 
Maria Şarapova            0-2
Petra Kvitova               1-0 
Jelena Jankovici           3-1 
Angelique Kerber         2-0 
Sara Errani                  1-1 
Total: 10 victorii  – 13 înfrângeri
2013: 3 victorii – 5 înfrângeri
2014: 4 victorii – 0 înfrângeri
*În 2013 a învins-o şi pe Wozniacki, ieşită între timp din Top 10.


Clasamentul actual al WTA
1.Serena Williams 12380
2. Na Li 6990
3. Agnieszka Radwanska 5705
4. Viktoria Azarenka 5681
5. Maria Şarapova 5206
6. Petra Kvitova 4710
7. Jelena Jankovici 4535
8. Angelique Kerber 4490
9. Simona Halep 4435
10. Sara Errani 4390

alep


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite