70 de ani de Formula 1, aniversaţi cu o victorie a lui Max Verstappen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: F1.
Foto: F1.

Grand Prix-ul aniversar pentru 70 de ani de Formula 1 a fost mult mai anost decât cel de săptămâna trecută, în ciuda faptului că, pentru prima oară în noul sezon, am avut parte de un câştigător care nu face parte din echipa Mercedes.

 A doua cursă consecutivă de pe circuitul de la Silverstone a început cu Valteri Bottas în pole-position, finlandezul reuşind să îşi păstreze poziţia în primele tururi. Imediat însă, cele două monoposturi Mercedes au început să se afle sub presiunea olandezului Max Verstappen, care a plecat mai bine decât Nico Hulkenberg, reuşind să îl depăşească şi să se instaleze în poziţia a treia.

Diferenţa de strategii şi-a spus cuvântul înainte de jumătatea cursei. Verstappen, plecat pe pneuri hard în cursă, mai rezistente, a stat mai mult pe circuit şi a reuşit să îi depăşească pe Hamilton şi Bottas, ambii aflaţi pe pneuri medii, şi să înregistreze timpi mult mai buni decât aceştia. Mai mult, olandezul a reuşit o trecere magnifică pe lângă Valteri Bottas, cu pneuri reci, imediat ce a ieşit de la boxe, recuperând şefia cursei, pierdută pentru o durată de doar jumătate de tur.

O cursă lipsită de întâmplări notabile

Spre deosebire de cursa de săptămâna trecută, întrecerea de astăzi a fost una mult mai anostă, fără prea multe întâmplări. Observăm că în Formula 1 există această tendinţă, ca GP-urile aniversare să fie unele slabe şi neinteresante, aşa cum a fost şi cursa cu numărul 1000, desfăşurată anul trecut.

Până la final, Verstappen a rămas în frunte, fiind urmat de Hamilton şi Bottas. Monegascul Charles Leclerc a dus din nou monopostul Ferrari într-un loc în care nu are ce căuta, pe poziţia a patra, reuşind să obţină puncte vitale în urma unei curse în care a făcut o singură oprire la boxe.

Racing Point şi cum să eviţi punerea fiului patronului într-o lumină proastă

Au urmat thailandezul Alex Albon, care a reuşit din nou o cursă excelentă, în care a câştigat multe poziţii, şi duo-ul de la Racing Point, Lance Stroll şi Nico Hulkenberg (înlocuitorul lui Sergio Perez, mexicanul testat pozitiv cu coronavirus).

Cei doi piloţi Racing Point au fost protagoniştii unui incident care nu face cinste echipei, Hulkenberg fiind chemat la boxe cu doar câteva tururi înainte de final, pentru că se afla în faţa lui Stroll. O clasare mai bună a germanului, din postura de pilot de rezervă, l-ar fi făcut pe fiul patronului Lawrence Stroll să arate rău, lucru ”rezolvat” astfel printr-o trecere suplimentară a lui Hulkenberg pe la boxe.

În puncte au terminat şi Esteban Ocon de la Renault, Lando Norris de la McLaren şi Daniil Kvyat de la AlphaTauri. Ferrari-ul lui Sebastian Vettel s-a aflat pe locul 13, neamţul arătându-şi din nou frustrarea faţă de echipa italiană într-o comunicare radio.

În clasamentul general, Hamilton rămâne lider la 30 de puncte de noul său urmăritor principal, Max Verstappen, care l-a depăşit pe Valteri Bottas. La constructori, Mercedes domină cu uşurinţă, pe locul 2 fiind Red Bull şi pe 3 Ferrari, care abia în acest weekend a reuşit să treacă de McLaren.

Săptămâna viitoare, Marele Circ revine din Barcelona, pentru cea de-a treia cursă consecutivă în tot atâtea săptămâni.

Rezultate finale:

Rezultate MP aniversar foto via F1
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite