În plină luptă cu pandemia, patru sportivi de top au probleme mari după ce au ignorat carantina şi izolarea. Ce riscă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Solano

Autorităţile din mai multe ţări au probleme în a-i convinge pe oameni de necesitatea de a respecta măsurile de izolare şi carantinare impuse în timpul stării de urgenţă, sub ameninţarea sancţiunilor. Deşi sunt descrişi de antrenori şi psihologi sportivi ca fiind mult mai disciplinaţi decât oamenii de rând, cazurile în care sportivi sau foşti sportivi au ignorat carantina se înmulţesc.

Lumea sportului face în aceste zile eforturi imense pentru a sprijini lupta cu COVID-19. Stadioanele de fotbal au devenit locuri de carantină sau baze de depozitare a stocurilor de produse sanitare. Starurile sportului au făcut donaţii de milioane pentru a dota spitalele din ţările lor. Unii au devenit chiar voluntari în prima linie pentru a ajuta şi altfel. Iar oameni din toate sporturile au transmis constant prin intermediul reţelelor de socializare mesaje pentru fani în care promovează statul în casă, aşa cum au făcut şi actori, muzicieni, artişti, personalităţi publice, pentru a întări mesajul venit de la autorităţi. Cei care au fost infectaţi şi s-au vindecat şi-au povestit experienţele, pentru a transmite un mesaj pozitiv.

Însă există şi excepţii.

Primul jucător de tenis testat pozitiv cu COVID-19 riscă închisoarea

Primul jucător de tenis depistat cu COVID-19 la testare a fost brazilianul Thiago Seyboth Wild. Are doar 20 de ani şi în acest moment este unul dintre cei mai promiţători tineri din tenisul masculin, clasându-se pe locul 114 ATP. Thiago Seyboth Wild este al doilea cel mai bun jucător al momentului în Brazilia, după Thiago Monteiro (25 ani), dar şi al nouălea cel mai bine clasat jucător de până în 21 de ani din ATP. Pe 1 martie, Thiago Seyboth Wild a devenit primul jucător născut în anul 2000 care a câştigat un titlu ATP, în Santiago de Chile (turneu ATP 250).

În ciuda faptului că a fost testat pozitiv, după ce a prezentat simptome, Thiago Seyboth Wild nu a respectat carantina obligatorie şi a fost recunoscut de mai mulţi oameni la cumpărături. Presa din Brazilia anunţă că poliţia s-a autosesizat, a demarat o anchetă, iar puştiul riscă până la un an de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Un fost jucător al lui Newcastle United a ajuns la Poliţie şi a fost amendat. Acuză că este victima unei înscenări

Nobby Solano, în vârstă de 45 de ani, fotbalist cu zece sezoane petrecute în Premier League, la Newcastle United, a ajuns la Poliţie, după ce a ignorat măsura de auto-izolare impusă de autorităţile din Peru şi a participat la o petrecere, alături de întreaga sa familie, inclusiv copiii săi, a notat presa din Peru.

Solano este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din Peru.

În prezent antrenor secund al naţionalei de fotbal a statului Peru, Solano s-a apărat într-un dialog cu Sportsmail, spunând că a fost victima unei înscenări puse la cale de televiziuni, asta deşi s-a ales cu o amendă. „Nu a fost o petrecere. Am fost la o prietenă pentru a mânca, locuieşte la 50 de metri de casa mea. Cineva a auzit muzică şi a contactat acest post de televiziune. Au ştiut că e vorba de o persoană cunoscută şi au contactat poliţia. Când am ieşit din casa prietenei, eram cu cei mici şi le-am şi zis reporterilor: Pe bune, oameni buni?. Poliţia m-a dus la secţie şi mi-a luat o declaraţie, dar nici vorbă să fi fost arestat“, a declarat Solano, care a mai punctat: „Preşedintele din Peru a făcut foarte bine să ia aceste măsuri foarte devreme, pentru ca virusul să nu se răspândească. Ne uităm cu teamă la ce se întâmplă în Italia şi Spania, dar la noi lucrurile sunt în acest moment destul de liniştite.“

Caz şi în „grădina“ lui Real Madrid

Luka Jovic, în vârstă de 22 de ani, atacant la Real Madrid, este investigat acum de autorităţile din Serbia pentru că nu ar fi respectat cele 28 de zile de auto-izolare impuse de ţara sa în cazul persoanelor venite dintr-o ţară puternic afectată de coronavirus, anunţă agenţia de presă „Associated Press“. Fotbalistul a ieşit negativ la testul pentru COVID-19 şi în Spania, şi în Serbia. Fotbalistul susţine că ceruse permisiunea clubului de a ieşi din izolare pentru a participa la aniversarea iubitei sale. Preşedintele Serbiei a confirmat că în acest moment există doi fotbalişti investigaţi, nu doar Jovic.

Ministrul de Interne din Serbia, Nebojsa Stefanovic, a declarat că „faptul că sunt celebri şi bogaţi nu va împiedica aplicarea sancţiunilor. Ori respectă legea, ori vor merge la închisoare“, notează sursa citată.

Chelsea l-a avertizat pe Mason Mount

Un alt tânăr fotbalist a avut probleme cu clubul Chelsea, la care este legitimat, după ce a ignorat recomandarea de auto-izolare. Deşi un coechipier fusese depistat pozitiv cu COVID-19, britanicul Mason Mount, în vârstă de 21 de ani a ieşit la o miuţă cu cel mai bun prieten al său, Declan Rice, de la West Ham, a scris „The Sun“. Jurnaliştii au notat şi că oficiali ai clubului Chelsea l-au contactat imediat după apariţia informaţiilor în presă pentru „a-i reaminti fotbalistului care sunt responsabilităţile sale“.

Cazul de inconştienţă maximă l-a avut însă în prim-plan pe jucătorul de tenis australian Bernard Tomic: acesta a anunţat pe reţelele de socializare că are toate simptomele caracteristice COVID-19, apoi, după câteva zile, a recunoscut în dialog cu o colegă de circuit că totul a fost doar o invenţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite