Încă o tragedie zguduie lumea alpinismului: a murit la 40 de ani, în timp ce încerca să escaladeze Everestul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o săptămână după ce Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, doi adolescenţi alpinişti renumiţi, având la activ numeroase recorduri mondiale şi europene, şi-au pierdut viaţa, o altă legendă a alpinismului mondial a decedat, în timp ce se afla într-o expediţie pe Everest.

Ueli Steck (40 de ani), un celebru alpinist, supranumit ”Maşina Elveţiană” şi-a pierdut viaţa, duminică dimineaţa, într-un accident produs în apropierea Taberei II de pe muntele Everest, notează Digi24, citând "The Himalayan Times".  

Alpinistul David Neacşu, care a condus prima expediţie românească pe Everest, în anul 2003, a comentat vestea morţii lui Ueli Steck, pe care l-a cunoscut personal. David Neaşcu este de părere că "a dispărut cea mai mare personalitatea a alpinismului mondial din ultimii 80-100 de ani". Un grup de şase salvatori au descoperit duminică trupul multiplului recordmen mondial, care ar fi alunecat pe o pantă acoperită de gheaţă. 

Durga Datta Dhakal, şeful departamentului de Turism de la Kathmandu, a transmis că trupul lui Steck a fost dus cu elicopterul în localitatea Lukla şi de acolo va fi preluat de familie.

Alpinistul Horia Colibăşanu, aflat în prezent în Everest, pe care încearcă să-l escaladeze fără oxigen - o premieră pentru alpinismul românesc -, a aflat de moartea lui Ueli Steck, pe care l-a cunoscut personal. 

El a postat pe contul de Facebook un mesaj în limba engleză, însoţit de o fotografie în care apare alături de sportivul elveţian: „E foarte greu să spun că, acum, aceasta a devenit o amintire foarte, foarte preţioasă pentru mine. A fost ultima mea discuţie agreabilă cu Ueli. La revedere, prietene Ueli Steck! Vei fi mereu o inspiraţie pentru mine”, a scris Horia Colibăşanu pe Facebook.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite