Începe balul: top 10 fotbalişti care trebuie urmăriţi în nou sezon al Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi seara va debuta o nouă ediţie a Ligii Campionilor, iubitorii fotbalului fiind deja conectaţi la această competiţie. Odată cu acest debut, sunt de urmărit câţiva jucători de la marile cluburi ale Europei, care îşi pot confirma sau îmbunătăţi cota de piaţă.

Odată cu noua ediţie a Ligii, ochii sunt aţintiţi şi asupra actorilor care vor face posibil spectacolul campionilor. Potrivit site-ului www.goal.com, zece jucători sunt de urmărit în noul sezon:

1. Zlatan Ibrahimovic (PSG) este unul dintre cei mai buni atacanţi ai Europei. Forma suedezului a fost confirmată recent deja, deoarece Ibrahimovic a marcat pentru PSG cinci goluri în doar patru meciuri jucate în Ligue 1. Atacantul are şansa să reconfirme şi în Liga Campionilor, când PSG va juca din nou în grupe după o pauză de şapte sezoane (ultima participare a francezilor în Liga Campionilor a avut loc în sezonul 2004-2005).

2. Sergio Aguero (Manchester United): cu un singur gol marcat în sezonul trecut al Ligii Campionilor, Aguero este aşteptat să-şi îmbunătăţească în acest an recordul. O accidentare la genunchi l-a ţinut departe de teren în Premier League, dar el va reveni în cel mai scurt timp pe teren. Fanii lui City aşteaptă de la Aguero să pună umărul la calificarea favoriţilor dintr-o grupă foarte dificilă alături de Real Madrid, Ajax sau Borussia Dortmund. 

3. Robin van Persie (Manchester United): atacantul olandez al lui Manchester United traversează o formă extraordinară de când a ajuns pe Old Trafford. De asemenea, în sezonul trecut al Ligii Campionilor Robin van Persie a reuşit să marcheze patru goluri în şapte meciuri jucate pentru Arsenal. Chiar dacă este în formă, atacantul olandez are concurenţă serioasă la Manchester: Rooney, Welbeck sau Javier Hernandez.

4. Luka Modric (Real Madrid): mijlocaşul croat a fost adus pe Bernabeu pentru a ajuta Realul să câştige Liga Campionilor. Atuurile lui Modric sunt capacitatea excelentă de control al mingii, capacitatea de a-şi depăşi adversarii prin dribling sau de a-şi găsi cu pase precise coechipierii. Din acest motive, Modric este văzut ca un salvator al lui Real Madrid.

5. Mario Gotze (Borussia Dortmund): talentatul playmaker al nemţilor de la Dortmund este considerat o piesă de rezistenţă a echipei germane al cărei obiectiv este un parcurs cât mai lung în Ligă. Suporterii aşteaptă de la Gotze să pună umărul la îndeplinierea acestui obiectiv.

6. Santi Cazorla (Arsenal): atacantul spaniol s-a transferat în această vară de la Malaga la Arsenal, echipă la care şi-a câştigat deja un loc de titular. Suporterii lui Arsenal îl văd pe Cazorla drept printre cei mai promiţători tineri din lotul pe care se bazează Arsene Wenger în acest sezon.

7. Jordi Alba (Barcelona): transferat în această vară la Barcelona de la Valencia, Jordi Alba şi-a confirmat valoarea la Campionatul European 2012, atunci când a jucat exemplar pentru naţionala Spaniei. Viteza şi fuleu sunt atuurile fotbalistului, care este văzut de jurnaliştii britanici drept un jucător care poate face diferenţa pentru Barcelona.

8. Javi Martinez (Bayern Munchen): Bavarezii l-au transferat pe Martinez în această vară de la Athletic Bilbao imediat după Euro 2012. Postul pe care joacă spaniolul este cel de închizător, nemţii aşteptându-se ca Martinez să betoneze apărarea echipei de pe Allianz Arena.

9. Mirko Vucinic (Juventus Torino): chiar dacă până acum muntenegreanul nu a jucat fiecare meci pentru Juventus, este totuşi un jucător exponenţial de la care suporterii aşteaptă să ajute la crearea unei defensive solide la Torino.

10. Eden Hazard (Chelsea Londra): atacantul belgian a ajuns la Chelsea de la Lille. Cu aceată mutare Abramovic vrea să întărească ofensiva londonezilor pentru a apăra titlul câştigat anul trecut de Chelsea. Apetenţa pentru dribling, ruperile de ritm sau imprevizibilitatea din joc sunt calităţile lui Hazard (21 de ani) care îi pot creşte cota de piaţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite