Începe Cupa Davis, România încearcă marea cu degetul în faţa Spaniei. "Trebuie să îi şocăm"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CUPA DAVIS România porneşte cu şanse mici în meciul cu Spania, echipă care va juca la simplu cu doi tenismeni clasaţi în Top 20 ATP.

România întâlneşte Spania la Cluj–Napoca, un meci de Cupa Davis care are ca miză calificarea la barajul spre Grupa Mondială. Chiar dacă a venit cu echipa a doua, adică fără Rafael Nadal sau David Ferrer, Spania se bazează la simplu pe doi jucători de superclasă: Bautista-Agut (locul 15 ATP) şi Feliciano Lopez (20 ATP).
În vârstă de 34 de ani, veteranul Feliciano l-a prins şi pe Andrei Pavel în circuit şi va deschide seria meciurilor de la Cluj cu o dispută cu Marius Copil (163 ATP). E meciul de la care am avea ceva speranţe, pentru că e greu de crezut că Adrian Ungur (185 ATP) va primi vreo şansă în disputa cu Bautista-Agut.
Andrei Pavel, căpitanul nejucător al României, ar fi cu siguranţă încântat dacă după prima zi de partide scorul ar fi egal, legându-se tot de un succes al lui Copil. "Este important să avem 1-0 după prima partidă. Presiunea este pe ei, pentru că ei au câştigat de patru ori trofeul. Au o echipă numeroasă, cu jucători de top, ca Nadal sau Ferrer. Ei pot câştiga Cupa Davis, aşteptările sunt mari şi sper ca presiunea asta se va vedea în jocul lor. Feliciano este jucător foarte bun, dar de multe ori joacă neatent", a explicat Andrei Pavel.
Căitanul spaniel Conchita Martinez s-a declarat mulţumită de tragerea la sorţi şi a vorbit despre posibilitatea ca în proba de dublu să apară echipa consacrată Marc Lopez – Feliciano Lopez: “Cred că e totul în regulă. Oricine începea, fie Feliciano, fie Bautista, era ok pentru noi.  Începem vineri şi vedem dacă la dublu schimbăm cu Feliciano. Toţi suntem pregătiţi şi lucrurile se vor schimba dacă este necesar. Sper să avem 1-0 după primul meci şi la finalul zilei să avem 2-0”.
Feliciano Lopez a spus despre Marius Copil că este un jucător complex şi că spera ca şi colegul său Roberto Bautista Agut să joace bine şi să îşi câştige meciul."Am început antrenamentele acum o săptămână. Suprafaţa este rapidă, dar cred că este ok şi sper să jucăm bine. Îl cunosc bine pe Marius pentru că ne-am antrenat împreună, dar nu am jucat niciodată. Este un jucător complex, care joacă bine pe o astfel de surpafaţă. Are un joc agresiv şi plin de surprize. Am jucat cu Andrei Pavel acum mulţi ani, dar nu îmi mai amintesc. Sper să câştig mâine, dar ştiu că va fi o partidă grea. Sper să facă şi Roberto acelaşi lucru”, a spus Feliciano Lopez.


Programul Cupei Davis
Vineri, ora 13.00
Marius Copil – Feliciano Lopez
Adrian Ungur – Roberto Bautista-Agut
Sâmbătă, ora 14.00
Horia Tecău / Florin Mergea – Marc Lopez / Pablo Carreno Busta
Duminică, ora 13.00
Marius Copil – Roberto Bautista-Agut
Adrian Ungur – Feliciano Lopez
@ Câştiga echipa care se impune în 3 meciuri din 5.
@ Partidele sunt transmise pe DigiSport
 

Sper să vină spectatorii să ne susţină pentru că va fi un spectacol frumos. Nu suntem favoriţi, dar trebuie să îi şocăm cu atitudinea noastră şi cu un public care să pună presiune Horia Tecău, jucător România
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite