Începe motorsportul spectacol: Ce pilot-surpriză vine la startul Campionatului Naţional de Drift

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raliu

Prima etapă din Campionatul Naţional de Drift a sezonului 2020 se va desfăşura în acest weekend pe circuitul Prejmer din Braşov, iar la start şi-au anunţat prezenţa un număr de 39 de piloţi.

Surpriza de pe lista de înscrieri este campionul naţional absolut de raliuri Simone Tempestini.

Evenimentul se va desfăşura fără spectatori, pentru a respecta normele impuse de autorităţi pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, însă fanii vor putea urmări, în direct, duminică, de la ora 16.00, pe Pro X şi pe Youtube, battle-urile din Top 16.

Cei trei care au dus lupta pentru titlu până în ultima etapă din 2019, Sorin Ene, Ivan Ivanov şi Răzvan Frăţianu, sunt gata să înceapă lupta pentru supremaţie în acest sezon. 

Învingător pentru a doua oară în carieră anul trecut, Frăţianu este optimist înaintea startului de la Prejmer. „Îmi era extrem de dor de revenire. Chiar dacă e fără spectatori, abia aştept să începem”, a spus campionul en-titre.

Un total de 20 de concurenţi s-au înscris la Clasa Pro, printre aceştia numărându-se şi campionul naţional absolut de la raliuri, Simone Tempestini. Acesta a obţinut licenţa cu succes pentru drift, iar sâmbătă va fi prezent la antrenamentele oficiale. „Întotdeauna mi-a plăcut partea asta de show şi va fi o experienţă plăcută, sunt convins. Iau în calcul să particip la toate etapele dacă programul internaţional îmi va permite”, a afirmat Tempestini, care va pilota un BMW e36 de 450 de cai putere.

La Clasa Pro îşi va face debutul şi Claudiu Adam, campionul en-titre al Clasei Semi Pro, titlu cucerit la numai 17 ani. În total, la Semi Pro sunt 19 concurenţi la această rundă, mulţi dintrei ei urmând să îşi facă debutul în această disciplină.

Ultima oară când circuitul de la Prejmer a găzduit o etapă naţională de drift s-a întâmplat în 2018, atunci când victoria i-a revenit lui Călin Ciortan. Aflaţi pe podium la acea rundă, Cătălin Trifan şi Radu Moise vor fi prezenţi şi în acest weekend la startul sezonului 2020.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite