Şansă nesperată pentru Tokyo 2020: naţionala de polo a României va juca în turneul preolimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
polo

Naţionala de polo pe apă a României a primit o nesperată şansă de a lupta pentru un bilet la Tokyo 2020, după ce Argentina s-a retras din turneul preolimpic programat în perioada 22-29 martie, în Olanda, la Rotterdam.

Federaţia Internaţională de Nataţie a făcut anunţul oficial, prin intermediul unui comunicat. România va evolua în Grupa B, alături de Croaţia, Olanda, Rusia, Germania şi o echipă din Asia ce urmează a fi stabilită.

Turneul preolimpic aduce la start 12 echipe, împărţite în două grupe. Cele mai bune trei echipe se vor califica la Jocurile Olimpice. 

Şansele României de a ajunge la Tokyo 2020 sunt totuşi mici, având în vedere faptul că tricolorii au terminat pe locul 11 Campionatul European de la Budapesta, Croaţia - pe 4, Rusia - pe 8, iar Germania - pe 9. În plus, Croaţia este medaliată cu argint la precedenta ediţie a Jocurilor Olimpice, de la Rio. Totuşi, România a obţinut o imensă victorie în faţa Rusiei, 11-10, la Europene, în faza grupelor, prin care şi-a asigurat ieşirea din această fază a competiţiei, fiind ulterior învinsă de Grecia pe tabloul eliminatoriu.

Grupa A a turneului preolimpic este formată din: Georgia, Canada, Brazilia, Muntenegru, Grecia şi cea mai bună echipă venită din Asia.

Turneul olimpic de polo masculin este programat între 26 iulie şi 9 august. 12 echipe vor fi prezente la start. Japonia, Serbia, Italia, Spania, Statele Unite, Australia, Africa de Sud şi Ungaria (campioana europeană din 2020) sunt deja calificate la Jocurile Olimpice din 2020.

România a calificat echipa masculină de polo pe apă la opt ediţii ale Jocurilor Olimpice: 1956, 1960, 1964, 1972, 1976, 1980, 1996 şi 2012, fără a obţine însă vreo medalie.

În ceea ce priveşte sporturile pe echipă-, România a calificat deja la Tokyo 2020 naţionala masculină de fotbal şi naţionala feminină de baschet 3x3.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite