Şapte candidaţi înscrişi pentru postul de preşedinte al FRF. Concurent-surpriză, în ultima zi, pentru Gică Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
GicĂ Popescu
GicĂ Popescu

Azi a fost ultima zi de depunere a dosarelor candidatilor la postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, pentru alegerile programate pe 5 martie.

La scrutin se vor prezenta şapte candidaţi:fostul internaţional Gheorghe Popescu, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, fostul preşedinte al cluburilor Ceahlăul Piatra Neamţ, Poli Timişoara şi FCM Bacău, Gheorghe Chivorchian, preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Puşcaş, fostul jucător dinamovist Sorin Răducanu şi profesorul universitar Paul Zarna. Acesta din urmă este numele surpriză, fiind un personaj destul de puţin cunoscut în fotbalul românesc.  

Paul Zarna se laudă că este omul care i-a făcut lui Anghel Iordănescu tactica la meciul cu SUA de la Campionatul Mondial din 1994. "Am ajuns la domnul Iordănescu prin intermediul domnului Aristide Buhoiu. La început mi s-a spus că Iordănescu nu are timp să vorbească cu nimeni. Şi am spus că domnul Iordănescu are nevoie de mine, nu eu de el. La vremea aceea, Statele Unite aveau în lot mai mulţi jucători universitari, iar eu lucrasem cu cei mai buni din ţară.


Domnul Buhoiu s-a dus în hotelul naţionalei, a ieşit cu Radu Timofte, a luat o bucată de hârtie şi mi-a spus: ziceţi, notez, îi dau sugestiile lui Iordănescu. Sugestia pentru meciul cu SUA era să joace foarte, foarte agresiv. Iordănescu avea obiceiul să joace foarte defensiv cu echipele anglo-saxinice şi cu cele nordice, şi după dezastrul cu Elveţia de la Detroit am considerat că e de datoria mea să intervin. Atât de ofensiv a jucat cu SUA încât un apărător a dat golul (Dan Petrescu).

zarna

   După meci l-am sunat pe Radu Timofte să-l felicit şi el mi-a spus: i-am dat instrucţiunile lui Iordănescu, ştim ce s-a întâmplat, am câştigat, sunteţi binevenit între noi când doriţi. Aşa că ne-am văzut zi de zi până la meciul cu Argentina. Şi pentru meciul cu Argentina tot eu i-am dat instrucţiunile. Iar cu Suedia i-am spus să joace cu Stelea, pentru că era cu o clasă peste Prunea. Singurul merit al lui Iordănescu a fost că m-a dat la o parte", spunea profesorul Paul Zarna într-o emisiune la sport.ro, în decembrie 2010.

"Dorinţa mea este să ajut fotbalul românesc aflat în impas, aşa cum am făcut-o şi în anul 1994 la Campionatul Mondial din SUA. Sunt convins că lucrurile se vor schimba în bine într-o societate deschisă. Vă invit la o cooperare profesională în interesul milioanelor de români".

Paul Zarna, candidat la preşedinţia FRF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite