Şarapova, terminată: Rusoaica a ajuns pe un loc jenant în ultimul clasament WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Şarapova şi Serena Williams au dominat mulţi ani tenisul feminin. Nici una nu mai e ce a fost, însă dacă americanca de 38 de ani se menţine în Top 10, în schimb, rusoaica e de nerecunoscut.

Maria Şarpoava (32 de ani) a părăsit Australian Open după turul I, în condiţiile în care, oricum, a apărut pe tabloul principal datorită unui wild-card. Şi, după eşecul cu Donna Vekici, rusoaica a spus că nu e sigură dacă va reveni la Melbourne în 2021.

Iar Maria n-a exagerat, atunci când a lăsat de înţeles că finalul carierei e aproape pentru ea. În ultimul clasament WTA, Şarapova a căzut pe locul...371! Maria n-a fost atât de jos, nici în perioada de 15 luni de suspendare pentru consum de Meldonium. Atunci, ranking-ul s-a prăbuşit până pe locul 262, poziţie pe care s-a aflat în clasamentul publicat la 30 aprilie 2017. 

Actuala clasare a Şarapovei e o consecinţă firească a bilanţului ei în circuitul feminin din 2018 încoace: 28 de victorii, 20 de înfrângeri. În acest an, Şarapova are patru înfrângeri în patru partide! 

Coborârea ei în ierarhia WTA înseamnă că ea a fost depăşită şi de foarte multe dintre conaţionalele ei. Concret, în acest moment, în ranking-ul mondial sunt 25 de rusoaice mai bine clasate decât Şarapova, inclusiv unele anonime, precum Amina Anshba (351 WTA), Victoria Kan (245 WTA) sau Varvara Flink (135 WTA). 

5 trofee de Grand Slam are Maria Şarapova în palmares: Australian Open 2008, French Open 2012 şi 2014, Wimbledon 2004 şi US Open 2006.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite