Şeful culturismului mondial a vizitat Bucureştiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Santonja (stânga)
Rafael Santonja (stânga)

România devine în 2020 un punct important pe harta culturismului şi fitness-ului mondial. Băieţii cu muşchi şi fetele sexy în bikini vor avea pe plaiurile mioritice patru competiţii internaţionale de top.

Şeful culturismului mondial, spaniolul Rafael Santonja a vizitat Bucureştiul zilele trecute. Împreună cu preşedintele forului autohton Gabriel Toncean au avut o serie de întrevederi oficiale cu Ludovic Orban, preşedintele COSR Mihai Covaliu şi ministrul sportului Ionuţ Stroe. Discuţiile au avut ca tematică cele 4 evenimente, dar şi dezvoltarea fenomenului fitness în România şi a sportului de masă. Rafael Santonja a avut o serie de discuţii şi cu arbitrii şi antrenorii români.

România va organiza anul acesta Tiger Classic IFBB Diamond Cup (15-16 mai, Bucureşti), Campionatul Balcanic (29-31 mai Drobeta Turnu Severin), Campionatul Mondial de juniori (23-24 octombrie, Cluj) şi Cupa Europeană (25 octombrie, Cluj)

„Cele patru evenimente sunt un simbol al activităţii federaţiei române. Mă bucur să aici se creează o piramidă a eficienţei, iar juniorii vor avea ocazia să vadă alături la lucru marii campioni ai lumii”, a declarat preşedintele IFBB, Rafael Santonja.

„Este normal să promovăm sportul, să facem lumea să înţeleagă că sportul este o prioritate, este chiar codul vieţii prin care putem deschide uşa sănătăţii”, a precizat şi Gabriel Toncean, preşedintele forului balcanic.

Deşi iniţial Campionatul Mondial juniori şi Cupa Europeană seniori erau programate la Tg.Mureş, inextremis s-a luat decizia mutării celor două evenimente în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca datorită facilităţilor existente şi numărului mare de participanţi preconizat. În 2017, la Mondialele de juniori de la Bistriţa, România bifa un record de 526 sportivi din 56 ţări, iar în clasamentul pe medalii ocupam locul 2 pe naţiuni. „Am realizat că la Cluj avem condiţii mai bune şi cea mai bună infrastructură pentru o competiţie de asemenea anvergură. În plus, am avut aici în urmă cu doi ani Cupa Mondială şi atunci a ieşit totul foarte bine. Mă bazez mult pe echipa din federaţie. Numărul membrilor creşte, suntem o familie puternică şi avem premize să progresăm de la an la an”, a explicat Gabriel Toncean, preşedinte IFBB.

România, printre favorite la organizarea unui Mondial de seniori

Mulţumit de sprijinul autorităţilor locale, Santonja a dat asigurări că România ar putea organiza în câţiva ani în premieră şi Campionatul Mondial de seniori. Ar fi primul eveniment de asemenea anvergură pentru ţara noastră după mai bine de jumătate de secol (Campionatul Mondial de lupte greco-romane 1967). „Cu siguranţă este posibil. Proiectul prinde deja rădăcini pentru voi prin munca depusă în ultima perioadă. Federaţia internaţională a organizat în ultimii ani Mondialul de seniori pe cinci continente şi cred că e timpul ca în doi-trei ani să revină în Europa. Ce loc mai bun decât România, o ţară unde atleţii şi chiar oficialii sunt într-o formă fizică de invidiat?!”, a precizat zâmbind Rafael Santonja, şeful IFBB.

Omologul român a lăsat şi el de înţeles că organizarea unui Campionat Mondial de seniori în România este un vis care poate deveni curând realitate„Sunt genul de om care cred în proiecte mari, care investesc timp, suflet şi energie în a dobândi ceea ce îmi propun şi, după cum probabil se vede, chiar îmi iese”, a conchis preşedintele FRCF, Gabriel Toncean.   

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite