Şeful fotbalului european, discurs teribil: „Nu mai pot dormi!“. Ce şanse sunt să mai vedem meciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două competiţii au fost oprite din cauza pandemiei şi, după o serie de speculaţii şi şedinţe, ştim ce ne aşteaptă.

În momentul în care răspândirea coronavirusului a oprit activitatea sportivă în Europa, cele două competiţii intercluburi au rămas cu o serie de partide nedisputate din faza optimilor.

În ceea ce priveşte Liga Campionilor, erau patru meciuri-retur de jucat din această etapă, în condiţiile în care PSG, Atletico Madrid, Atalanta şi Leipzig îşi asiguraseră prezenţa în sferturi:

*Bayern -  Chelsea (3-0 în tur)

*Barcelona - Napoli (1-1 în tur)

*Man. City - Real Madrid (2-1 în tur)

*Juventus - Lyon (0-1 în tur)

Iar în Liga Europa, situaţia era şi mai gravă! În confruntările Sevilla - AS Roma şi Inter - Getafe nici măcar partidele din prima manşă nu s-au jucat, în timp ce, în următoarele dueluri, au rămas de disputat retururile din optimi:

*Copenhaga - Istanbul BB (0-1 în tur)

*Basel - Frankfurt (3-0 în tur)

*Man. United - LASK (5-0 în tur)

*Wolves - Olympiakos (1-1 în tur)

*Leverkusen - Rangers (3-1 în tur)

*Şahtior - Wolfsburg (2-1 în tur)

Într-un interviu acordat pentru ZDF, preşedintele UEFA, slovenul Alexander Ceferin, a explicat ce se va întâmpla atât cu Liga Campionilor, cât şi cu Liga Europa.

Ce a spus Alexander Ceferin?

*Unica decizie greşită ar fi să jucăm punând în pericol sănătatea.

*Vom putea juca în sistemul actual sau cu o singură manşă, trăgând la sorţi cine va fi gazdă, fie dacă programăm meciurile pe teren neutru. Teoretic, există variantele unui «Final Eight» ori «Final Four», dar va trebui să încheiem sezonul până la 3 august, atât Liga Campionilor, cât şi în Liga Europa. Situaţia e extraordinară, putem să jucăm şi simultan cu campionatele, e nevoie de calendar flexibil.

*Dacă suntem în siguranţă nu văd vreo problemă să facem sport, avem nevoie pentru că ne dă energie. Lumea a devenit tare nervoasă şi anxioasă. Fotbalul e o industrie, are impact la public, deşi superstarurile actuale sunt doctorii şi asistentele. Am avut multe nopţi albe, mă trezesc la 4 dimineaţa cu tot felul de gânduri şi nu mai pot dormi.

*Avem mai multe planuri să reîncepem Liga Campionilor şi Liga Europa, în mai, iunie, iulie ori dacă să nu mai jucăm deloc. Dacă autorităţile nu-şi dau acordul, nu vom putea. În orice caz, e mai bine s-avem meciuri cu porţile închise şi televizate, lumea vrea să vadă fotbal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite