Şumudică a semnat: Primele declaraţii după ce a anunţat revenirea sa în fotbalul turc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică a avut o pauză foarte scurtă după scandalul care i-a cauzat despărţirea de Gaziantep
Marius Şumudică a avut o pauză foarte scurtă după scandalul care i-a cauzat despărţirea de Gaziantep

Tehnicianul de 49 de ani a stat fără angajament doar două săptămâni. Din păcate, la noua sa formaţie nu se va mai lupta pentru podium, ci pentru a rămâne în Superliga turcă.

E oficial: Marius Şumudică va antrena Rizespor pentru restul sezonului, având misiunea de a menţine această formaţie în elita fotbalului din Turcia. Ceea ce nu va fi uşor deloc, în condiţiile în care Rizespor are o serie de şase partide fără victorii (3 remize, 3 înfrângeri).

La o zi după ce ştirea iminentei sale instalări la Rizespor a apărut atât în presa din România, cât şi în cea din Turcia, Marius Şumudică a vorbit pentru Digi Sport şi „Gazeta Sporturilor“ despre noua sa provocare profesională.

Ce a spus Marius Şumudică?

*Am semnat pe un an şi jumătate. Sper ca anul acesta să rămânem în prima ligă, iar anul viitor să ne batem la primele zece locuri. Mie îmi plac provocările, sper să reuşesc şi aici. 

*Vom juca două meciuri grele. Eu ajung vineri, iar sâmbătă jucăm cu Istanbul Başakşehir, iar după aceea vom juca cu Fenerbahce. Vom încerca să luăm ceva. După aceea, începe campionatul pentru mine şi trebuie să facem toate eforturile ca această echipă să nu mai aibă probleme şi să nu mai fie pe un loc fierbinte în clasament.

*E foarte important că această ofertă a venit imediat şi am luat-o în calcul. Vom avea nevoie de nişte transferuri şi sper ca împreună cu jucătorii şi toată lumea implicată să facem rezultate notabile şi să ne bucurăm la finalul anului că avem posibilitatea să formăm o nouă echipă care să se bată la primele zece locuri. Ceea ce am realizat la Gaziantep îmi doresc să realizez şi la Rizespor.

*E o misiune grea, mai ales că sunt şi cinci jucători care au făcut COVID-19. Nu va fi deloc uşor, dar am luat decizia să mă duc pentru că îmi plac provocările. Merg să muncesc, o fac cu drag pentru că îmi place fotbalul, chiar dacă pare o aventură.

*Îmi doresc să reuşesc, am mare încredere că ne vom salva de la retrogradare, iar anul viitor se vom lupa pentru a fi între primele 10 echipe din campionatul Turciei.

16 din 21 e locul pe care se află acum Rizespor, la cinci puncte de poziţia a 18-a, prima care duce în liga secundă.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite