Ţara Galilor - Irlanda de Nord 1-0: calificare decisă de un moment de coşmar. Ce au scandat galezii la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa care a câştigat grupa preliminară din care a făcut parte şi România a părăsit Euro 2016 în cel mai dureros mod posibil. „Dragonul roşu“ îşi continuă marşul la turneul final şi, având în vedere echipa pe care o poate întâlni în următoarea rundă, are chiar şanse bune de a ajunge în semifinale.

Un meci echilibrat, dar oarecum insipid a fost decis de un autogol al fundaşului Gareth McAuley. Veteranul de 36 de ani, legitimat la West Bromwich Albion, a deviat în propria poartă o centrare în viteză a lui Gareth Bale (75).

La nouă minute după această fază de coşmar, McAuley a fost schimbat cu un atacant, iar Irlanda de Nord a încheiat partida având şi portarul în careul advers la ultimul corner, însă degeaba. Ţara Galilor, calificată pentru a doua oară la un turneu final, după Mondialul din 1958, a ajuns în sferturile competiţiei.

Dacă acum 58 de ani, galezii au fost eliminaţi în sferturi de Brazilia, acum ei vor întâlni, la Lille, învingătoarea meciului Belgia - Ungaria. Cum totul e posibil pentru Bale şi compania, suporterii lor au plecat de pe „Parc des Princes“ scandând: „Please don't send me home“ (n.r. - Vă rog, să nu mă trimiteţi acasă).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite