Ţig îşi continuă urcarea spectaculoasă în clasamentul mondial: Patricia a pierdut, dar face un nou salt, începând de luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum o lună, Patricia Ţig (24 de ani) nici măcar nu figura în ierarhia WTA. Între timp, a jucat o finală la Bucureşti, iar acum a avansat până în sferturile turneului de la Jurmala (Letonia).

Patricia Ţig are cea mai spectaculoasă revenire în tenisul feminin din acest sezon. După aproape doi ani de pauză, românca are o „foame“ mare de victorie şi, antrenată de soţul ei, Răzvan Sabău, dă semne că, în curând, poate intra în Top 100. Ceea ce înseamnă că va putea ajunge mai uşor pe tabloul principal al marilor competiţii, fiind scutită de calificări.

Până atunci, „Pati“ a mai adunat 60 de puncte WTA după ce a ajuns până în sferturi în Jurmala. Ţig (264 WTA) a trecut, pe rând, de Raina (191 WTA) şi de Kalinina (139 WTA), fără set pierdut, însă, astăzi, a cedat în faţa lui Potapova (64 WTA), după un meci de mare luptă.

După mai bine de două ore pe zgura de la Jurmala, românca a părăsit terenul învinsă, scor 4-6, 6-0, 4-6. 

Chiar şi aşa, Ţig va acumula 310 puncte şi va urca până pe locul 222 WTA, începând de luni.

În sferturile de la Jurmala a ajuns şi Irina Bara (213 WTA), aceasta fiind învinsă de Sevastova (11 WTA), scor 6-7, 2-6. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite